Javna obravnava predloga Pravilnika o izdaji energetskega dovoljenja

Ministrstvo za infrastrukturo je na podlagi Energetskega zakona (EZ-1) objavilo predlog pravilnika za javno obravnavo. Pravilnik določa pogoje in vsebino vloge za izdajo energetskega dovoljenja za objekt za proizvodnjo električne energije. Zainteresirana javnost lahko svoje pripombe pošlje do vključno 24. 12. 2014.

V skladu z novim Energetskim zakonom (EZ-1) je potrebno sprejeti nov Pravilnik o izdaji energetskega dovoljenja, ker je prejšnji Pravilnik v skladu s 555. členom prenehal veljati.

Nov pravilnik vsebuje podobna določila in podobne priloge kot prejšnji, razlika je predvsem v tem, da se bo v skladu z določili EZ-1 energetsko dovoljenje podeljevalo samo za proizvodne energetske objekte, medtem ko se je do sedaj podeljevalo tudi za:

  • objekte za skladiščenje zemeljskega plina ter terminale utekočinjenega zemeljskega plina,
  • neposredne oskrbovalne vode,
  • povezovalne vode, ki prečkajo državno mejo in
  • objekte ali zaokrožene gospodarske lokacije s priključno močjo večjo od 5 MW ali letno porabo plina večjo od 5 milijonov m3.

Ostale vsebine ostajajo skoraj enake kot pri prejšnjem pravilniku, izpuščene so samo licence, ki po 549. členu EZ-1 niso več potrebne.

Morebitne pripombe pošljite na e-naslov gp.mzi@gov.si najkasneje do 24. 12. 2014.

Podrobnejše informacije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.