Ideje za ekološka in trajnostna darila za otroke

Našim otrokom želimo v življenju le dobro, vendar jim včasih z nakup slabo izdelanih ali pa igrač nepreverjenega izvora ne delamo prave usluge. Vendar tudi pri igračah lahko kupujemo trajnostno ali pa s poudarkom na osveščenosti. Tako bodo otroci odraščali z okolju prijaznimi igračamim in se naučili spoštovati Zemljo, mogoče pa bodo zardi pozitnih zgledov uporabljali ekološko prijazne in trajnostne izdelke tudi ko odrastejo. Tukaj je nekaj trajnostnih daril za otroke.

Trajnostna oblačila

Oblačila se pogosto znajdejo v darilnih paketih. Vendar pa tekstilna industrija večinoma še vedno izdeluje svoje produkte skozi neetične proizvodne procese. Če iščete letos oblačila za mlajše, se prepričajte, da so ekološko, nestrupene in odgovorno izdelana.

 

Vegetarjanske barvice

Te barvice, ki so narejene iz organskih zeliščnih in rastlinskih spojin ter sojinega voska za živila, zato so varne za dojenčke in otroke. Čeprav niso namenjene za ućivanje, so varne tudi če zaidejo preko rok v usta, ker ne vsebujejo toksičnih sestavin, kot je npr. nafta. Poleg tega je kvadratna oblika zabavna za zlaganje in igranje.

 

Posvojite žival

Okoljske organizacije, kot so WWF, Oceana, Nature Conservancy in mnoge druge lahko vaše otroke naučijo več o našem planetu, živalih, ter ohranjanju okolja. Nekatere organizacije pa vam bodo omogočile, da simbolično posvojite žival v divjini, vaš otrok pa bo za darilo prejel plišasto žival, barvne knjige ali izobraževalne materiale o izbrani živali.

 

Plišaste igrače

Otroci vsepovsod po svetu še vedno ljubijo svoje “pliškote”. A plišaste igrače povečini niso izdelane iz trajnostnih in prijaznih materialov, temveč iz sintetike. Obstajajo pa tudi plišaste igrača, ki so ročno izdelana iz ostankov naravnih materialov ali ekološko prijaznih tekstilov, kot so volna, perilo in bombaž, kar jih naredi resnično prjazne otrokom.

 

Vrtnarski komplet

Večina otrok ne moti če se malo umažejo, zato jih podučite o pomenu vrtnarjenja in jim predstavite skrivnost lastno pridelane hrane. Presenetit otroka z vrtnarskim kompletom in skupaj z njim poskusite posaditi in pridelati lastne rastline, četudi v cvetličnem loncu na balkonu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.