GoSun sončni kuhalnik – do 288 stopinj Celzija v parih minutah

Po dolgi zimi nas večina nestrpno pričakuje prve sončne dni, ko lahko na svojem vrtu, terasi ali drugje v naravi, pripravimo hrano na žaru za družino in prijatelje. Kuhanje na prostem ima poseben čar in je svojevrstno doživetje, zato ima tudi hrana “boljši” okus. Seveda pa je pred samo peko na žaru potrebno pripraviti ogenj ali poskrbeti za plin – kar je za nekatere lahko zamudno in neprijetno opravilo. In prav slednji boste lahko kmalu prišli na svoj račun – z novim sončnim kuhalnikom GoSun.

Kuhanje s pomočjo sonca bo postalo še boljše po zaslugi novega izuma – sončnega kuhalnika GoSun. Ta super štedilnik bo lahko skuhal okusno hrano s pomočjo sončne energije v le 20-ih minutah. Z GoSun kuhalnikom bo mogoče peči, kuhati ali cvreti hrano na odprtem, brez potreb po gorivu ali električnem kablu, in to vse za manj kot 150 evrov.


Kuhalnik GoSun bo preprosto nastaviti, saj ne potrebuje posebnih nastavitev, da bi se prilagodil legi sonca. Zasnova zbiralnika iz anodiziranega aluminija usmerjeno zbira sončne žarke ter jih usmerja v prazno stekleno cev, ki sončno svetlobo absorbira in se zato segreje. Notranjost GoSun kuhalnika se tako lahko segreje do 288 stopinj Celzija v zgolj nekaj minutah.


Hitro segrevanje kuhalnika pa vam omogoči številne možnosti za kvalitetno kuhanje. Peka kruha, kuhanje testenin, mesa, dušenje obar in cvrtje sočnih zrezkov ali krompirčka, vse to je mogoče na odprtem poleti ali pozimi, le sočno vreme potrebujete. Ker se steklena cev segreje na tako visoko temperaturo, se lahko živila topla ure in ure, tudi potem ko sonce že zaide.


GoSun deluje brez večjih toplotnih izgub, saj za segrevanje na sredino nameščene steklene cevi i
zkoristi približno 80-90 odstotkov sončne energije, ki jo ujame parabolični koncentrator.


GoSun je trenutno na voljo prek Kickstarter strani, čeprav je projekt že dosegel svoj namen. Za samo 179 dolarjev ali približno 130 evrov boste lahko dobili sončni štedilnik, s katerim bo pečenje v naravi postalo povsem nova izkušnja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.