Google ima v Teksasu dovolj vetrne energije za napajanje 170.000 domov

Google z obnovljivimi viri energije trenutno pokriva 34 odstotkov vseh njihovih potreb po električni energiji. Pred kratkim so sklenili še nov posel v Texasu (tam je eden večjih Googlovih strežniških centrov), ki jim bo prinesel še dodatnih 240 MW (megavatov) vetrne obnovljive energije.

Za prokrivanje lastnih energijskih potreb ima Google na razpolago kar 570 MW vetrne energije. To je dovolj za napajanje 170.000 ameriških domov.

Medtem, ko številna druga podjetja veliko govorijo o zeleni energiji in čistem okolju, je Google tisti, ki dejansko uresničuje svoje besede in se vedno bolj približuje svojemu cilju – da se bodo vsi njihovi centri v celoti napajali s pomočjo obnovljive energije. Družba je pred kratkim razširila svojo eksperimentalno podružnico Google X z nakupom vetrnih turbin proizvajalca Makani Power. Druge investicije v obnovljive vire energije vključujejo nove sončne elektrarne v Južni Afriki, transportno povezavo po Atlantiku za prenos obnovljive energije in fotovoltaične elektrarne v Nemčiji

Google je tako eden največjih internetnih gigantov, ki si dejansko prizadeva za energijsko neodvisnost in za prodor obnovljivih virov energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.