En mesec je vsak dan pila ingverjev napitek in poglejte, kaj se ji je zgodilo

Slices of fresh ginger on rustic wooden surface
ingver

Meg Walters nikoli prej ni bila ljubiteljica ingverja. Od časa do časa je spila steklenico ingverjevega napitka, ko je začutila simptome prehlada ali če se je počutila preveč utrujena. Vse se je spremenilo, ko je pred nekaj meseci v reviji Shape našla intervju z igralko iz leta 2020 Anno Kendrick. »Poganja me ingver,« je takrat igralka povedala v intervjuju.

Kot je izjavila Waltersova, se je nenehno počutila utrujena in se je odločila poskusiti isto. »Bila sem v slabem stanju. Bila sem nenehno utrujena in kot da bi nihala na robu izgorelosti. Zbudila sem se z glavobolom. Spraševala sem se, ali jo ‘čarobni’ ingverjev sok res ščiti pred boleznijo in jo ohranja pri življenju … In tako sem začela uživati ​​ingver,« je povedala Meg. Začelo se je, pravi, z naročanjem steklenic pijače v supermarketu. Ko pa je izračunala, koliko denarja je za to porabila, se je pijače lotila kar sama doma.

Super enostaven recept s tremi sestavinam

»Ko je moj partner ugotovil, kaj se dogaja, je vztrajal, naj si ga narediva sama. Sprva me je skrbelo, da bo domač ingverjev napitek imel enako odličen okus in gladko teksturo kot tisti iz trgovine. Vendar sem se motil , ker je tudi domača pijača odlična. Moj partner je našel super enostaven recept s tremi sestavinami (ingver, jabolčni sok in limonin sok), ki je, ko dobro premešaš in precediš, še boljšega okusa. Vsako jutro sem vzela odmerek 25 ml iz hladilnika. Včasih sem ga počasi srkala na poti v službo ali spila kot tekilo. Nekaj ​​je v ingverjevem soku, zaradi česar se počutiš takoj bolj zdravega. Ne glede na to, ali je vse v moji glavi ali ne, obožujem način, kako en odmerek takoj čisti sinuse. Ne bom lagala, odmerek ingverja lahko pusti pekoč občutek v ustih, grlu in nosu, vendar na dober način,« je dejala Meg.

Dokaz, da ingver res deluje

V nadaljevanju pojasnjuje, kako je v prvem tednu začela opažati, da je čez dan polna energije in manj utrujena. Do konca prvega meseca jemanja ingverja sem je počutila nepremagljivo, bolj zdravo in bolje je spala. Razkrila je tudi, da se ji je celo razpoloženje izboljšalo zaradi povečane ravni energije. Mesec dni po zaužitju dnevnega odmerka ingverja se je odpravila na tridnevne počitnice v Kanado. »S partnerjem sva dobesedno tekala iz kraja v kraj, žal, brez ‘blenderja’ in brez ingverja. Zanimivo, moja raven energije je padla in občutek očiščenih sinusov je počasi začel izginjati. Ingverjev sok torej popolnoma spremeni stvari in resnično izboljša naše zdravje,« še piše Glamour.com.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPriljubljena hrvaška blagovna znamka vzmetnic je odprla svoj nov salon v Ljubljani. Imamo vse podrobnosti
Naslednji članekDve leti je zalivala svojo najljubšo rožo, nato izvedela grenko resnico
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.