Dve leti je zalivala svojo najljubšo rožo, nato izvedela grenko resnico

Amazing Suculent Plant
Foto: Jose Torres iz iStock

Caelie Wilkes je bila ponosna na napredek svoje najljubše rastline – sukulente, vrste kaktusa, ki krasi številne domove. Dve leti je skrbela zanj in ga redno zalivala, mesto, ki je bilo rezervirano zanj, pa je bilo kuhinjsko okno.

Čez nekaj časa se je odločila, da je čas za presaditev, in ko je našla popolno posodo in začela ‘presaditveno akcijo’, je ugotovila, zakaj je njena rastlina vedno bila videti popolno. »Cvet sem vzela iz plastične posode, v kateri je bila kupljena, in ugotovila, da je rastlina umetna. Toliko ljubezni sem vložila v nego zanjo, umivala sem ji liste, dala vse od sebe, da je bila videti najbolje … Kako nisem ugotovila, da je plastična? Počutim se, kot da sta bili ti dve leti laž,« je zapisala na Facebooku ob fotografijah svoje ‘popolne’ rastline.

Njena objava je postala viralna uspešnica, o njej so poročali številni svetovni mediji. »To je smešno, pogumno, da si svojo izkušnjo delila s svetom. Nisem prepričana, če bi komu priznala, da sem se tako zamočila, ampak zdaj je prepozno,« ji pripisala ena izmed ženskih komentatork.

Dobro je vedeti

Sukulente v svojih listih ali steblih shranjujejo veliko količino vode. So zelo nezahtevne rastline, zato z njimi najraje okrasimo okenske police. Nimajo rade pogostega zalivanja, v toplejših mesecih pa jo lahko prenesemo na prosto, saj ljubijo toploto.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekEn mesec je vsak dan pila ingverjev napitek in poglejte, kaj se ji je zgodilo
Naslednji članekČe imate doma premrzlo, se lahko zgodijo te reči

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.