Ekološki kupolasti hotel, ki goste popelje v svet Patagonske narave

V patagonskem naravnem rezervatu v Argentini se nahaja geodetski kupolasti hotel, ki se ponaša z »zero waste« pristopom do ravnanja z odpadki, gradnjo iz recikliranega lesa in energetskim sistemom z nizkim vplivom na okolje. Ta ekološki hotel je bil zgrajen z mislijo na trajnostnost. Nahaja se na oddaljeni lokaciji družinskega podjetja, ki ga je zgradilo s pomočjo domačinov in naravnih materialov.

Gorska lokacija je bila pred tem kar stoletje uporabljena za pašnike. Lokacija je znana po svojih čudovitih kanjonih, dolinah in pašnikih. Podjetje je želelo ustvariti hotel, ki bi bil vzdržljiv in odporen na podnebne ekstreme v Patagoniji. Geodetski domovi so bili izbrani zaradi majhnega vpliva na okolje in strateško postavljeni na naravna polja blizu obstoječih poti.

Majhen kupolast apartma ob jezeru, sredi divjine, v ozadju gore
Foto: Huemules Reserva de Montaña

Hotel je predan trajnostnosti, zato so uporabili napreden kanalizacijski sistem, ki očisti odpadke, preden se ti znajdejo v naravi, prav tako se zanašajo na energetski sistem, ki sledi regijskemu večnemu hidrološkemu krogu. Pohištvo je bilo zgrajeno iz lokalnega recikliranega lesa. Organski odpadki so uporabljeni v kompostu za zelenjavni vrt. Uporabi se zelo malo plastike, poudarek je na biorazgradljivih izdelkih in reciklirani embalaži.

Lastnik hotela pravi, da »verjamejo v ritem narave. Zato bo vaša izkušnja unikatna, preživeta v tišini. Obenem bo polna aktivnosti in okusov, različnih tonov, kot so zvoki vetra, potokov in ptic, veliko pa bo tudi gibanja in tišine.«

Spalnica v apartmaju, ena stena funkcionira kot okno
Foto: Huemules Reserva de Montaña
VIRInhabitat
Prejšnji članekArhitekt Jean Nouvel bo v peščene gore vzidal luksuzno letovišče
Naslednji članekKako zaščititi lesene površine

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.