Arhitekt Jean Nouvel bo v peščene gore vzidal luksuzno letovišče

Zelo vpliven francoski arhitekt Jean Nouvel je na bližnjem vzhodu že ustvaril nekaj impresivnih zgradb. Med drugim tudi državni muzej v Katarju. Njegova nova želja pa je preobrazba peščenih gora v arabski puščavi. V njihovo obličje bi zgradil hotel in letovišče.

Nouvelov projekt je svoj dom našel v naravnem rezervatu AlUla, ki ima velik kulturni pomen v Savdski Arabiji. Navdih je črpal iz arhitekturnih dosežkov nabatejske kulture, katere najbolj poznano arheološko najdišče je Petra na jugu Jordanije. »Dizajn je navdihnjen po bližnjih čudesih nabatejske kulture, ki je na UNESCO seznamu,« pojasnjuje Jean Nouvel. »Arhitekturna zapuščina Nabatejcev bo zdaj ponovno oživela na enak način, kot je nekoč že obstajala. S tesno povezanostjo ljudi in narave, ter tako obuditi stik z matero Zemljo.«

Letovišče Sharaan
Letovišče Sharaan bo luč sveta ugledalo leta 2024

Podrobnosti so še skrite

Veliko podrobnosti je za zdaj še skritih, saj Nouvel ne želi vsega razkriti javnosti pred samim odprtjem. Izvedeli pa smo, da naj bi letovišče vsebovalo štirideset suit za goste in tri vile, ki bi bile izklesane globoko v skalo. Bližnje letovišče pa naj bi vsebovalo štirinajst zasebnih paviljonov in dvigalo s prekrasnim razgledom.

Notranjost bo puščala nekaj prostora grobi skali, da si bo vsak obiskovalec lahko ogledal, na čem stoji to krasno letovišče. Balkonske sobe naj bi se razgledovale po puščavi in okolici.

Ni še znano, kdaj se bodo dela začela, vseeno pa je odprtje napovedano za konec leta 2024.

Notranjost letovišča
Notranjost letovišča
VIRarchdaily.com
Prejšnji članekSofinanciranje energetskih prenov javnih stavb
Naslednji članekEkološki kupolasti hotel, ki goste popelje v svet Patagonske narave

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.