Eko hišica z izolacijo iz plute

Majhne hiše so v zadnjih letih v porastu. Kako ne bi bile, ko si veliko ljudi ne more privoščiti stanovanja, kaj šele hiše. Skupnost majhnih hiš se odmika od materializma in potrošništva in vrača k preprostemu življenju v naravi. Ta trend dokazuje, da za bogato življenje ne potrebujemo obilice stvari in kvadratnih metrov, pač pa se sreča skriva v preprostih stvareh.

Notranjost hišice
Foto: The Tiny Housing Co.

Ekološko podjetje The Tiny Housing Co. je v svoj nabor hišic dodalo hišo z imenom The Natura. Gre za hišo, ki deluje na sončne celice in je zgrajena iz naravnih materialov, kot sta pluta in les, tako da je resnično trajnostna. Podjetje vključuje sončne celice v vse hišice, prav tako pa ponuja paket z dodatnimi sončnimi celicami in štedilnikom na les.

Notranjost hišice
Foto: The Tiny Housing Co.

Izboljšana gradnja pomeni, da hišica ustvari dovolj sončne energije, da deluje zgolj na to. Peč pa je povezana z talnim gretjem, kar ob učinkoviti izolaciji zmanjša stroške ogrevanja. Debela plast plute zagotavlja, da hišica diha v zgornjem delu, kjer je spalnica. Zunanji videz je zelo organski, notranjost pa je okrašena z luksuznimi modernimi napravami in mehkimi toni.

Kopalnica v majhni hišici
Foto: The Tiny Housing Co.

Hišica dobiva čisto vodo iz filtra, ki je pod koritom, aparati so vsi energetsko učinkoviti. Prostor se lahko pohvali s skritimi omarami pod stopnicami, med stenami in pod posteljo. Izolacija je sestavljena iz kamene volne, plute in polistirena. Podjetje zagotavlja, da so ti materiali ekološki in ne vsebujejo pogostih kemikalij, ki jih najdemo pri klasičnih gradnjah.

VIRInhabitat
Prejšnji članekPVC ali ALU okna?
Naslednji članekSončne celice nad avtocesto za hitrejši prehod k bolj trajnostnemu pridobivanju električne energije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.