PVC ali ALU okna?

Ne glede na to, ali zidate nov objekt ali obnavljate starega, odločitev, katero stavbno pohištvo vgraditi, je pomembna. Če oklevate med PVC ali ALU, vam bo morda spodnjih nekaj vrstic pomagalo sprejeti odločitev, katere vgraditi.

PVC okna

Ta so verjetno najpogostejša izbira sodobnih graditeljev. So cenovno dostopna in preprosta za vzdrževanje. So energijsko učinkovita, ker plastični profili zelo dobro tesnijo, pa nudijo tudi zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo. Prav ta lastnost, da tako dobro tesnijo, utegne biti pri stavbah, ki imajo slabo izolirane zunanje stene, težava, saj se lahko nabira kondenz, zato je treba redno zračiti.

MCA okna PVC
MCA okna PVC

Odlikuje jih dolga življenjska doba, njihova prednost pa je tudi ta, da lahko izbirate med širokim naborom oblik, različnimi tipi odpiranj, v odtenku, ki se najbolje poda vaši notranji opremi ali zunanjemu videzu objekta (na voljo je široka paleta akrikolornih barv) ali v lesnem dekorju. Pomembna lastnost PVC okvirjev je med drugim ta, da niso vnetljiva in ne gorijo.

Uporabimo jih lahko tako za zasteklitev manjših kot tudi večjih odprtin, vseeno pa se za zasteklitev velikih odprtin običajno svetuje uporaba ALU oken in vrat.

ALU okna

Aluminij je material, ki je zelo trden. ALU okna so prav zaradi trdnosti in stabilnosti najprimernejša izbira za zasteklitve večjih odprtin. So preprosta za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo.

Tudi aluminijasti okvirji zagotavljajo dobro tesnitev ter s tem predvsem dobro zvočno izolativnost. Z vzdrževanjem praktično ni dela, le z mokro krpo obrišete umazanijo.

Na voljo so v različnih barvah in odtenkih. So modernega videza in zato pika na i v sodobni arhitekturi. Cenovno so nekoliko dražja od plastičnih, a vas v primeru nakupa nikakor ne bodo razočarala.

MCA okna ALU
MCA okna ALU
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekZastonj ogrevanje: hiša, ki proizvede več energije kot je porabi
Naslednji članekEko hišica z izolacijo iz plute
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.