Dosežen nov mejnik za tehnologijo Westinghouse

Družba Westinghouse Electric Company, Kitajska državna korporacija za tehnologijo jedrske energije (SNPC) in podjetje za jedrsko energijo Sanmen, ki spada pod Kitajsko državno jedrsko korporacijo (CNNC), so sporočili, da je prvi blok jedrske elektrarne z reaktorjem AP1000, ki se nahaja v Sanmenu, v kitajski provinci Zhejiang, s strani Kitajske državne uprave za jedrsko varnost prejel dovoljenje za polnitev z gorivom in je začel s prvim polnjenjem.

“Danes smo dosegli izjemen mejnik za Westinghouse in za našo tehnologijo AP1000,” je povedal José Emeterio Gutiérrez, predsednik in izvršni direktor družbe Westinghouse.

“To je naslednji velik korak pri zagotovitvi prve elektrarne AP1000 na svetu naši stranki in demonstriranju prednosti našega naprednega pasivnega varnostnega sistema vsemu svetu.”

Blok 1 v Sanmenu je uspešno prestal vsa potrebna funkcionalna testiranja kakor tudi tehnične, varnostne in kitajske regulatorne preglede. Postopku polnjenja z gorivom bo sledilo začetno preverjanje kritičnosti, začeta sinhronizacija z električnim omrežjem in konzervativno, postopno testiranje odvajanja elektrike do točke, ko bo testiranje varno in uspešno zaključeno na 100% odvajanja.

“Ta ključni mejnik v projektu pomeni začetek sklepnega programa naročila za Sanmen blok 1,” je povedal David Durham, podpredsednik podjetja Westinghouse New Projects Business.

“Prepričam sem, da bodo naše ekipe še naprej delovale na najvišjih ravneh – v Sanmenu kakor tudi pri projektih Haiyang in Vogtle in pri naši nadaljnji podpori enotam, ki obratujejo po vsem svetu.”

Kar zadeva partnerstvo Westinghousa s kitajsko vlado in dobavitelji kot ključnimi deležniki, ki prispevajo k uspešni dobavi čiste energije, je Gavin Liu, predsednik za azijsko regijo, povedal, da je “Westinghouse ponosen, da je partner pri kitajskem naprednem programu jedrske energije, s katerim želi Kitajka svojemu gospodarstvu zagotoviti elektriko brez onesnaževanja”. “S predajanjem tehnološkega znanja, lokalizacijo in infrastrukturnim razvojem Westinghouse še naprej sodeluje s svojimi kitajskimi partnerji in podpira razvoj kitajske industrije jedrske energije.”

Westinghouse je leta 2007 zmagal na javnem natečaju za kitajske projekte jedrske energije generacije III+, in sicer za gradnjo dveh blokov z AP1000 reaktorji v Sanmenu, v provinci Zhejiang, in dveh blokov v Haiyang, v provinci Shandong. Podjetje trenutno gradi še dva bloka v elektrarni Vogtle v bližini Waynesbora, v ameriški Geoergi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.