Bosch je na trg lansiral hranilnik energije za domačo uporabo

Kupci v Nemčiji lahko po novem kupijo hranilnik električne energije za domačo uporabo. Tega je namreč Bosch poslal na trg pod kodnim imenom BPT-S 5 Hybrid.

BPT-S Hybrid 5 je integrirani sistemski fotovoltaični hranilnik energije za domačo uporabo. Sistem vsebuje litij-ionsko baterijo, ki shranjuje energijo ter celovit sistem za upravljanje z energijo. Sistem je v celoti narejen za shranjevanje električne energije in uporabo te za domače potrebe. Sistem se lahko namreč priključi na domače električno omrežje in uporablja kot vir napajanja.

BPT-S Hybrid 5 je bil prvič predstavljen leta 2012, vendar je danes smiselen tudi kot komercialni produkt za kupce, saj je shranjevanje in uporabo sončne energije lažja kot kdajkoli prej.

Boschev hranilnik energije se polni preko fotonapetostnih panelov, ki se jih namesti na streho hiše. Vključeni uravnalnik polnjenja skrbi, da so baterije vedno ravno prav polne in nikoli preveč, s čemer se preprečuje poškodbe in zagotavlja daljša življenjska dobo sistema. Vgradnja litij-ionske baterije je tudi varna in okolju prijazna rešitev, ki ni nevarna otrokom ali stanovanju.

 

Izdelek je trenutno žal na voljo le v Nemčiji, v kolikor se bo izkazal za uspešnega, ga bo Bosch poslal na trg po celi Evropi. Kot prvenec na trgu domačih sončnih generatorjev, bo Boschev izdelek lahko znanilec prihodnosti. Čez nekaj let bomo morda vsi imeli doma hranilnik energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.