Bo Faraday Future s svojimi električnimi vozili prekrižal račune Tesla Motors?

Sodeč po zadnjih poročilih ameriških medijev, bi lahko Tesla Motors kmalu dobil nevarnega konkurenta v neposredni bližini sedeža podjetja.

Čeprav je o kalifornijski družbi Faraday Future malo znanega, niso ostale neopažene najave novega električnega avtomobila, ki bo tekom leta 2017 že konkuriral ostalim proizvajalcem električnih avtomobilov. Še posebej, če pogledamo strukturo zaposlenih v novem podjetju, ki vključuje večino pomembnejših imen iz sveta električne in običajne mobilnosti.

Po poročanju medijev je podjetje Faraday Future najelo vrhunske strokovnjake, ki so veščine pridobivali v podjetjih kot so Tesla Motors, GM, Ford in Fiat, med izbranimi velikani pa sta tako oblikovalec Richard Kim, ki je odgovoren za nastanek BMW i8 in i3, ter Pontus Fontaeus, ki je oblikoval notranjost Lamborghinija, Ferrarija in Land Roverja.

Družba je na svoji uradni spletni strani objavila predstavitev koncepta električnega avtomobila, ki je celovito povezan in prilagojen na doslej nepredstavljive načine. Veselimo se prihodnjih novic iz podjetja in upamo, da bo resna konkurenca spodbudila druge proizvajalce k predstavitvi še boljših, močnejših in bolj ekoloških modelov vozil.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.