Energetska sanacija stavbe Splošna knjižnica Slovenske Konjice

V sredini septembra 2013 je Občina Slovenske Konjice podpisala pogodbo za energetsko sanacijo stavbe Splošna knjižnica Slovenske Konjice s podjetjem Oder d.o.o. iz Škofje Loke, ki je bilo s ponujeno ceno 171 tisoč €, najugodnejši ponudnik na razpisu.

Projekt, ki ga je v 85 % upravičenih stroških sofinanciralo Ministrstvo za infrastrukturo in prostor (120 tisoč €), je v prvem delu obsegal: menjavo dotrajananih oken in vrat, izolacijo podstrešja, namestitev termostatskih ventilov in energetsko sanacijo fasade. Dela so bila zaključena v dogovorjenem roku do konca maja 2014.

V drugem delu projekta, ki je predvideval zamenjavo potratnih luči z energetsko varčno razsvetljavo, je bilo na razpisu oktobra 2014 izbrano podjetje Elektro Unimont d.d. iz Slovenskih Konjic. Pogodbeno dogovorjena dela so bila končana do konca novembra 2014.

Po poročilu Občine Slovenske Konjice bodo neposredni rezultati energetske sanacije:

  • zmanjšanje porabe električne in toplotne energije,
  • zmanjšanje emisij CO₂,
  •  zmanjšanje stroškov za energijo,
  • zmanjšanje vzdrževalnih stroškov,
  • izboljšanje bivalnega ugodja v stavbi.

____________________________________

Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.