Bentley bo zgradil prvo luksuzno stolpnico

Bentleyev stolp v Miamiju
Bentleyev stolp v Miamiju bo svoja vrata odprl z letom 2026

V ameriškem velemestu Miami, ki je eno izmed najbolj priljubljenih mest in destinacij, se avtomobilska podjetja odločajo za zanimivo širjenje svojega imena. Z gradnjo luksuznih stavb in hotelov sta se v preteklosti že preizkusila Porsche in Aston Martin. Izraba letovišča kot je Miami ponuja ogromno možnosti za povišanje priljubljenosti in točno to bo storil tudi Bentley. Na severu Miamija bo zgradil svojo luksuzno stolpnico, ki bo z 230 metri višine oprezala nad mestom in okolico.

Tako kot v avtu tako v stanovanju

Podjetje, ki proizvaja luksuzne Bentleye, se bo skupaj z arhitektsko družbo Suarez združilo pri ustvarjanju novega nebotičnika. Natančno 228 metrov visoka stavba bo zgrajena v mestu Miami, natančneje v okrožju Sunny Isles, ki se nahaja na severu mesta. Zelo blizu je že zgrajena 132-stanovanjska stavba, ki jo je pred leti zgradil Porsche imenovana Porsche Design Tower. Arhitekti so sodelovali že s Porschejem pri omenjeni stavbi, zdaj pa bodo svoje znanje ponudili tudi Bentleyu. Vodilni so tako brez pomisleka, ker je že Porschejev stolp tako veličasten.

Pri Bentleyu so pojasnili, da bo stolp v celoti zaživel z letom 2026. Trenutno ime je Bentley Residence, kar pojasnjujejo tudi njihove želje glede ponudbe stavbe. Tako kot njihova vozila bo tudi stavba ponujala najboljše najboljšega. Več kot dvesto luksuznih stanovanj bo del rezidence, ki bo vsebovala tudi dvigalo za avtomobile lastnikov stanovanj. Vsako izmed stanovanj bo imelo notranji in zunanji del, ki bo pokazal lepo vreme juga ZDA. V sklopu pa naj bi bili tudi lokali, restavracije, kino dvorane, fitnes, bazen, welness in zasebna plaža z vrtovi.

Bentley Residence bo postal tretja najvišja stavba v Miamiju in bo za nekaj metrov zaostal le za Panorama Tower (265 m), Four Seasons hotelom (240 m) in Southeast finančnim centrom (233 m). Prav tako bo to šele druga stavba, ki jo bo Bentley postavil v Miamiju oziroma bo nosila njegovo ime. Ob obali že stoji Bentley Bay Resort. Za skoraj pol milijona prebivalcev Miamija to ne bo nič novega, morda pa bo za 24 milijonov turistov, ki jih na letni ravni vpiše mesto. Zaradi naših košarkašev in samega mesta je tudi Miami vedno bolj priljubljen pri slovenskem občinstvu.

Bentley Bay resort, ki je že v Miamiju
Bentley Bay resort, ki je že v Miamiju
Prejšnji članekPozor pri paradižnikih: UVHVVR opozarja na nevaren rastlinski virus
Naslednji članekJe »usnje« lahko rastlinskega izvora?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.