Bauhaus barka na sončni pogon

Bauhaus barka je edinstvena in lepo opremljena hiša na vodi, ki deluje na sončni pogon in ne oddaja nikakršnih emisij.

Zasnoval jo je Jurgen Huber, njegov cilj pa je bil narediti barko, ki bo nudila prijetno in udobno življenje brez oddajanja ogljikovih emisij. Hiša na vodi ima zato številne solarne panele, odlično izolacijo in poseben Lynch motor, ki omogoča plovbo praktično brez škodljivih vplivov na okolje.

Jurgen Huber je v svojo ladjo vključil nabor idej za zmanjšanje porabe energije, hkrati pa jo je oblikoval tako, da je čim bolj prijetna za bivanje. Ladja ima tudi številna okna, ki prepuščajo sončno svetlobo. Talno gretje in kamin pa sta namenjena mrzlim zimskim nočem.

 

Notranji del je sestavljen in kuhinje, dveh kabin in kopalnice. Streha se lahko uporablja kot terasa za počitek ali peko na žaru.

 

Oče Bauhaus barke poziva tudi druge arhitekte in izumitelje naj sledijo njegovemu konceptu “življenje brez onesnaževanja”. Obenem pa se pohvali, da bodo fotovoltaični paneli na barki proizvajali maksimalno kar 1,64 kW električne energije.

Bauhaus barka od zunaj res ne izgleda preveč estetsko, vendar pa njena funkcionalnost in lepa notranja opremljenost to nadoknadita. Videli bomo, če se bo dejansko tudi prodajala.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.