Baterija, ki se napolni v 26 sekundah na voljo že oktobra

Pametni mobilni telefoni, tablični računalniki, prenosniki in druge mobilne naprave postajajo nepogrešljive za opravljanje vsakodnevnih opravil in za kakovostno preživljanje prostega časa. Skladno s tem pa se vse bolj zavedamo pomena zmogljivosti njihovi baterij.

Ker pa kapacitete hranilnikov električne energije ni mogoče povečevati v nedogled, je inovator Shawn West raje poiskali način, kako pohitriti njihovo polnjenje. Izumitelj pa je bil pri tem izjemno uspešen, saj je pripravil baterijo, ki jo je mogoče povsem napolniti v samo 26 sekundah.

 

Inovator Shawn West zagotavlja, da je novi način polnjenja pisan na kožo baterijam različnih velikosti, in sicer AA, A, C in D. Izjemno zanimive baterije bodo luč sveta ugledale že oktobra letos, saj je možakarju na spletnem portalu Kickstarter uspelo zbrati potreben znesek denarja (približno 7.450 evrov). Za nakup baterije vrste AAA in AA skupaj s polnilcem je v predprodaji potrebno odšteti približno 19 evrov, za baterijo vrste C pa 22 evrov in 26 evrov za baterijo vrste D.

 

Inovator Shawn West je prepričan, da bi bilo mogoče njegov izum z nekaj »dodelave« uporabiti tudi za namene polnjenja pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov, mobilnih naprav in celo električnih avtomobilov. Predstavitveni videoposnetek novosti pa je na voljo spodnjem video posnetku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.