Ameriška prva plus pasivna hiša proizvede skoraj toliko energije kot jo potrebuje

Starejša, zgodovinska hiša iz rjave opeke, ki se nahaja v Brooklynu je bila obnovljena v prvo plus pasivno hišo v Združenih državah Amerike.

Pri obnovi hiše se je uporabilo veliko sodobnih tehnologij in načinov za varčevanje z energijo in tudi vračanje oziroma proizvajanje energije v stavbi. Hkrati pa se je ohranil originalni zgodovinski videz stavbe. Stavba je tako zasnovana da prihrani od 80 do 90 odstotkov energije v primerjavi s predhodnim stanjem. Poraba energije, ki se jo potrebuje za ogrevanje in hlajenje je tako nizka, da se hiša zelo približa skoraj nič energijski hiši.

Stavba, ki je bila zgrajena že leta 1900 se je ob prenovi nekoliko povečala. Dodalo se je nadstropje – mansarda. Cilj lastnikov je bil prenoviti dom, tako da bo omogočal udobno sodobno življenje in hkrati ohranil pridih starega. Želja je bila več naravne svetlobe in pa odprtost oziroma povezljivost bivalnih prostorov.

V ekipi je sodelovalo več oseb in sicer svetovalci za pasivno gradnjo, svetovalci za ekološki vidik pri nadgradnji. Stavba je tako odlično toplotno izolirana z vgrajenimi sodobnimi okni. Ima nameščen mehanski prezračevalni sistem z vračanjem toplote in zrak-zrak toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje stavbe. Za ogrevanje v primeru nižjih temperatur je nameščen še sodoben plinski kondenzacijski grelnik.

>> Posebna ponudba: Kako brezplačno do več ponudb in s tem prihraniti čas in denar?

Želite hitro pridobiti več ponudb, med katerimi boste lahko izbrali ponudbo za rešitev vašega problema?

Portal MojPrihranek.si vam bo skupaj z ekipo iz Omisli.si poiskal ugodne ponudbe lokalnih ponudnikov. Z nekaj kliki in vpisanimi podatki se lahko hitro razbremenite ene skrbi, zato vas vabimo, da kliknete na spodnji gumb.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.