Twitter z novimi omejitvami za uporabnike

Twitter 3D Logo 3D render image Illustration
Foto: Stockfoo iz iStock

Twitter omejuje število tvitov, ki jih uporabniki dnevno lahko preberejo, saj se družbeno omrežje, ki ga ima v lasti Elon Musk, sooča s težavami pri nalaganju, ki uporabnikom omejujejo sledenje novim objavam.

Musk je v tvitu podal podrobnosti o spremenjenih kvotah uporabe. Uporabniki z verificiranimi računi lahko vsak dan preberejo največ 6.000 objav, medtem ko morajo nepreverjeni uporabniki zadovoljiti z drastično zmanjšano omejitvijo 600 objav. Novo registrirani, nepreverjeni uporabniki se soočajo z še bolj omejujočimi omejitvami, saj jim je dovoljeno le 300 objav na dan, je povedal izvršni direktor podjetij Tesla in SpaceX.

Musk je priznal, da se Twitter sooča z “izjemno visoko ravnjo nezakonitega pridobivanja podatkov” s strani “nekaj sto organizacij”, ter s “sistemskim manipuliranjem”. Te nove omejitve so po njegovem mnenju ključne za obvladovanje teh perečih težav. Musk ni navedel, kdo pridobiva podatke s Twitterja – niti kako dolgo težava že obstaja – in ni pojasnil svoje trditve o sistemskem manipuliranju.

Bogataš je že prej izrazil skrb glede pridobivanja podatkov na Twitterju in namignil, da bo ukrepal proti tistim, ki se tega poslužujejo. Musk je bil za kratek čas ogorčen nad tem, da je Microsoft “nezakonito” uporabljal podatke Twitterja in celo grozil s tožbo.

To ni prvi tehnični zaplet, s katerim se je Twitter spopadal v zadnjih mesecih, prav tako ni prvi primer iznajdljive rešitve, ki so jo uporabili, da bi ohranili stabilnost. Prejšnji teden je Twitter začel omejevati dostop do svoje platforme za vse, ki niso prijavljeni v svoj račun.

Ta zapleti se pojavljajo v času, ko naj bi še en tehnološki velikan, Meta poročal, da se pripravlja na lansiranje lastnega tekmeca Twitterju.

Prejšnji članekKako s senčili ustvariti udobno in varčno bivalno okolje?
Naslednji članekNajem tiskalnika brez plačevanja naprej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.