Kako s senčili ustvariti udobno in varčno bivalno okolje?

Hiša
Foto: on Tehrol d. o. o.

Senčila so pomemben element opreme vsakega doma ali poslovnega prostora. Senčila namreč ne le zastirajo svetlobo in zagotavljajo zasebnost, ampak tudi vplivajo na klimo, izolacijo, varnost in estetiko prostora. Na trgu obstaja veliko različnih vrst senčil, ki se razlikujejo po materialu, obliki, načinu upravljanja in funkcionalnosti. V tem članku vam bomo predstavili štiri najbolj priljubljene vrste senčil: screen senčila, žaluzije, rolete in pliseji. Preberite, kakšne so njihove prednosti in kako jih lahko uporabite za izboljšanje vašega bivalnega ali delovnega okolja.

  1. Screen senčila so senčila iz posebne tkanine, ki prepušča svetlobo, a hkrati odbija toploto in UV žarke. S tem screen senčila izboljšujejo izolacijo in zmanjšujejo potrebo po klimatskih napravah, kar prispeva k prihranku denarja.
  1. Zunanje žaluzije so klasična vrsta senčil, sestavljene iz lamel, ki se nagibajo in tako uravnavajo količino svetlobe in zraka, ki vstopa v prostor. Zunanje žaluzije preprečujejo direkten vstop sončne svetlobe, kar zmanjšuje pregrevanje prostorov in ustvarja prijetno bivalno klimo.
  2. Pliseji so moderna vrsta senčil, ki so izdelana iz plisirane tkanine. Pliseji so primerni za zastiranje notranjih steklenih površin pred direktno sončno svetlobo in neželenimi radovednimi pogledi. Glavna prednost plise senčil je fleksibilnost, saj za razliko od ostalih senčil omogočajo obojestransko upravljanje.
  3. Rolete so senčila, s katerimi lahko prostore popolnoma zatemnimo. Sestavljene so iz aluminijastih lamel, polnjenih s poliuretansko peno, ki zagotavljajo oknom in ostalim steklenim površinam dodatno toplotno in zvočno izolacijo.
Žaluzije na celostranskih oknih
Foto: on Tehrol d. o. o.

Dodatna možnost: Komarniki

Komarniki so odlična rešitev za poletne dni, ko želite prezračiti prostore brez skrbi pred mrčesom in drugimi insekti. Z namestitvijo komarnikov lahko uživate svež zrak brez uporabe klimatskih naprav, kar vam omogoča prihranek pri računu za elektriko. Komarnike lahko vgradite samostojno ali v kombinaciji z drugimi senčili.

Senčila so več kot le dekorativni elementi, ki popestrijo vaš prostor. So tudi pomemben pripomoček za uravnavanje svetlobe, toplote, zraka in zvoka v vašem domu ali poslovnem prostoru. Z izbiro prave vrste senčil lahko prihranite denar, izboljšate udobje in varnost, ter ustvarite prijetno vzdušje. V tem članku smo vam predstavili štiri najbolj priljubljene vrste senčil in dodatno možnost komarnikov. Vsaka vrsta senčil ima svoje prednosti, zato je pomembno, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam in željam. Naši strokovnjaki pri Tehrol d.o.o. vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri pravega senčila za vas. Če želite izvedeti več o različnih vrstah senčil nas obiščite na naši spletni strani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.