Pametne klopi rušijo rekorde

Pametne klopi krasijo že Arabski polotok. Na njih polnijo telefone prebivalci Dohe, Tel Aviva, vse funkcije pa močno izboljšujejo kakovost življenja prebivalcev v sodobnem svetu. 

“Večina mojih zaposlenih zaključuje fakulteto, med vikendi se zabavajo in se me ne ukvarjajo s tem, kako bodo ubrali novo strategijo ali poiskali nove vire financiranja za nadaljnjo rast in razvoj podjetja,” pravi mladi inovator in podjetnik, ki se je podpisal pod pametne klopi Steora, komaj 23-letni Ivan Mrvoš.

Ima vse, kar rabite

Pametne klopi Steora imajo pravzaprav vse, kar v moderni dobi potrebujemo. Vgrajeni senzorji merijo temperaturo zraka, vlago, proizvodnjo in porabo energije ter koliko uporabnikov uporablja polnilno postajo oziroma brezžično povezavo. Na eni klopi je mogoče mobilne telefone polniti preko plošče, na voljo pa sta tudi dva USB priključka. Ponuja tudi dostop do interneta, saj deluje kot WiFi točka.

Klopi se napajajo iz obnovljivih virov, in sicer deluje s pomočjo sončnih celic, lahko pa tudi s priklopom na 230 V vtičnico, odvisno od vremenskih in svetlobnih pogojev.

Klopi oddajajo ambientalno svetlobo in tako poskrbijo tudi za prijeten videz okolice. Primerne so za tehnološko napredna mesta in pomenijo veliko udobje za prebivalce. Na voljo je 6 različic. Vse so izdelane na osnovi enakega jedra in so sestavljene iz solarnega modula, polnilnih postaj, WI-Fi, ambientalno osvetlitev, zbirajo določene podatke, sistem za hlajenje in nadzor.

Pametna klop Steora

Rekord v 6 dneh

Na platformi za množično financiranje Funderbeam SEE so zbrali rekordni znesek  – 1,22 milijona evra, s čimer je to postala (globalno gledano) največja kampanja na omenjeni platformi. Cilj, ki so si ga v začetku v podjetju postavili, so dosegli in presegli v manj kot tednu dni. Sredstva bodo zbirali, dokler se ne nabereta 2 milijona.

“Mislim, da je 290 investitorjev iz 21 držav pokazatelj, da delamo odličen posel,” je komentiral. “Verjamem, da bo znesek v prihodnjih dneh še naraščal in da bomo postali največje hrvaško podjetje, ustanovljeno s pomočjo platforme za množično financiranje.” Revija Forbes je Mrvoša med drugim uvrstila med 30 najbolj perspektivnih podjetnikov, mlajših od 30 let.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPri sosedih stranišče za 38,8 tisoč evrov
Naslednji članekOdpadne sveče odslej odgovornost prodajalcev
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.