Znak kakovosti v graditeljstvu

Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), je neobvezni okoljski certifikacijski znak in blagovno storitvena znamka. Proizvajalec ali izvajalec storitve mora zagotoviti kakovost v razvojno-tehnološkem procesu in si prizadevati za poslovno odličnost, za pridobitev.

Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), je neobvezni okoljski certifikacijski znak in blagovno storitvena znamka. Označuje izdelke, naprave, tehnologije in storitve s področja graditeljstva v Sloveniji, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti, proizvajalec ali izvajalec storitve pa mora zagotoviti kakovost v razvojno-tehnološkem procesu in si prizadevati za poslovno odličnost. Pri ocenjevanju se preverjajo še okoljski, družbeni in ekonomski vidiki. Priznanje ZKG je namenjeno le najboljšim na svojem področju in tistim, ki za najboljšimi zaostajajo le za 10 odstotkov. 

Veljavnost priznanja ZKG velja tri leta od njegove pridobitve s pogojem, da je treba vsako leto ponovno dokazati, da izdelek še vedno izpolnjuje vsa merila, uporabljena pri ocenjevanju. Za oba letošnja dobitnika velja, da si prizadevata za dvig kakovosti in konkurenčnosti slovenskih izdelkov, sistematično izobraževanje zaposlenih in tudi kupcev ter si prizadevata za varovanje okolja in pozitivnemu odnosu v družbenem, naravnem, pravnem in gospodarskem okolju.

Zahtevna merila za podelitev priznanja ZKG s področja razvojno-tehnoloških dosežkov sta izpolnjevala dva izdelka na letošnjem sejmu Dom 2014:

  • EkoBlue biološka čistilna naprava in
  • leseno okno – AJM IV 90.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.