Zakaj izbrati toplotno črpalko Daikin?

Toplotna črpalka v dnevni sobi
Foto: on Airabela

Pri dolgoročnih investicijah, kot je nakup toplotne črpalke, si želimo, da bi nam kupljeni proizvod služil čim dlje, zato odločanje za nakup zgolj na osnovi cene ni smotrno. Temelj vsakega kvalitetnega nakupa je poznavanje izdelka in proizvajalca. Za kvalitetnim proizvodom praviloma stoji uveljavljeno podjetje.

Podjetje Daikin ima več kot 95-letno tradicijo inovatorstva ter zanesljivosti na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Toplotne črpalke, prilagojene evropskemu podnebju so vse razvite in izdelane v Evropi – sedež podjetja Daikin Europe, skupaj z razvojnim centrom, je namreč lociran v Belgiji.

Lastni razvojni center jim omogoča, da so v dosedanjih letih delovanja predstavili številne novosti in premaknili mnoge mejnike v razvoju ogrevalne in klimatizacijske tehnologije. Prav Daikin je namreč vpeljal tehnologijo spremenljivega pretoka hladiva v sisteme za večje komercialne aplikacije. Sodeloval je tudi pri razvoju hladiva R-410A, ki se je še nekaj let nazaj uporabljal v veliki večini ogrevalnih in hladilnih sistemov. Vse dokler Daikin ni razvil novega hladilnega sredstva R32, ki je ekološko kar 3-krat bolj prijazen okolju.

Že leta 1969 so razvili multi-split sistem tj. več notranjih enot v povezavi z eno samo zunanjo enoto. Trgu so predstavili na sploh prvo visokotemperaturno toplotno črpalko. Daikin pa je poznan tudi po popularizaciji inverter sistemov tj. sistemov, ki so zmožni svojo moč prilagajati trenutnim potrebam objekta in na ta način zagotoviti bistvene prihranke pri porabljeni energiji in nenazadnje tudi pri stroških. S konstantnim vlaganjem v razvoj znanja in tehnologije je vodilni na poti k vedno bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje popolnega toplotnega udobja čez vse leto.

Naprava ob fasadi stene
Foto: on Airabela

Ena takšnih rešitev je tudi toplotna črpalka Altherma 3 H HT, katere kompresor z vgrajeno tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano ”double injection technology”, skupaj z izjemno učinkovitim hladilnim sredstvom R32 (katerega vpliv na okolje je, v primerjavi z R410A, manjši za 68 odstotkov), pri zunanji temperaturi -15°C dosega kar 70°C ogrevalne vode. Posebej gre poudariti, da toplotna črpalka to zmogljivost dosega z zgolj enim vgrajenim kompresorjem. Prav slednje pa ji omogoča izjemno učinkovitost tudi pri nizkih ogrevalnih temperaturah, kar pomeni, da je primerna tudi za sisteme talnega ogrevanja.

Zagotavlja delovanje vse do -28°C zunanje temperature (do -15°C celo brez uporabe rezervnih grelnikov). Spada med najvarčnejše rešitve za ogrevanje, saj dosega najvišjo oznako energetske učinkovitosti, to je A+++. Zaradi enoventilatorske zasnove pa je zunanja enota tudi izjemno tiha (od 35dBA na oddaljenosti 3 metrov, kar je enako kot glasnost šepeta).

Zunanjo enoto odlikujejo čiste linije, minimalizem in enostaven dizajn. S svojo elegantno zasnovo s črno rešetko in sivim mat ohišjem pritegne pozornost že na prvi pogled. Zaradi vodoravno položene črne rešetke je ventilator znotraj enote skorajda neviden. Notranjo enoto pa odlikujeta sodoben in predvsem kompakten dizajn (enota meri zgolj cca. 60x60cm) v beli ali srebrni barvi. Altherma 3 H HT je prejela celo dve prestižni nagradi za dizajn (nagradi IF in RedDot).

Prikazovalnik temperature
Foto: on Airabela d. o. o.

Daikin Altherma 3 H HT pa ne bi bila vrhunski kos tehnologije, če se je ne bi dalo nadgraditi z upravljalnikom za pametni dom, kakršen je Madoka. Preprost dizajn, ki ga poudarja izrazit modri krog, zagotavlja intuitivno, enostavno in učinkovito upravljanje s samo tremi na dotik občutljivimi gumbi in preglednim zaslonom. Vmesnik upravljalnika poenostavi napredne funkcije, kot so nastavitev urnika gretja, aktivacija varčevanja z energijo, nastavitev omejitev in podobno. Madoka je preko tehnologije Bluetooth povezljiva tudi s pametnim telefonom. Z namenom upravljanja na daljavo pa ima Daikin Altherma 3 H HT že vgrajen Wi-Fi modul. Preko aplikacije za pametne naprave je mogoče temperaturo doma upravljati kjerkoli in kadarkoli.

Za več informacij se obrnite na podjetje Airabela d.o.o., ki je največji uradni uvoznik in distributer Daikin izdelkov v Sloveniji. Dosegljivi smo na brezplačni telefonski številki 080 88 50, na email naslovu info@airabela.si, lahko pa nas obiščete tudi v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani.

info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Airabela, d. o. o. je uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Strankam nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo. Naši partnerji so visoko usposobljeni monterji, ki imajo večletne izkušnje na področju montaže, servisiranja in svetovanja.

Prejšnji članekNa hrvaškem otoku nepremičnine največ iščejo Nemci in Avstrijci, cene pa samo rastejo
Naslednji članekRecept: torta Robida
info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Airabela, d. o. o. je uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Strankam nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo. Naši partnerji so visoko usposobljeni monterji, ki imajo večletne izkušnje na področju montaže, servisiranja in svetovanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.