Na hrvaškem otoku nepremičnine največ iščejo Nemci in Avstrijci, cene pa samo rastejo

Mestece Vir in obala.
Foto: Zebra202 iz iStock

Nekatera območja na hrvaški obali še posebej pritegnejo pozornost potencialnih kupcev iz tujine, eden izmed njih je otok Vir. Nepremičnine na Viru, zbrane na površini otoka 22 kvadratnih kilometrov, so v središču pozornosti številnih domačih in tujih obiskovalcev mreže oglasnikov Indomio.

Novogradnja

Podatki nepremičninskega oglasnika Crozilla.com kažejo, da je v juniju med potencialnimi kupci nepremičnin izstopal otok Vir. »Veliko obiskovalcev oglasnikov je brskalo po ponudbi nepremičnin za prodajo na Viru, še posebej pa so izstopali Nemci in Avstrijci, ki so pokazali veliko zanimanja za hiše,« poudarja Mladen Matijević, regionalni direktor Indomia.

Na oglasu so bile cene hiš na Viru oglaševane od okoli 100.000 evrov na več, zgornje meje pa segajo do večmilijonskih zneskov. Garsonjere in manjša stanovanja lahko najdete po cenah, nižjih od 80.000 evrov. Najdražja stanovanja na tem otoku so oglaševali po cenah po več sto tisoč evrov, vendar gre v takih primerih za novogradnje na dobrih lokacijah.

Po podatkih omenjenega oglasa so se julijske vrednosti tamkajšnjih hiš zvišale za 1,4 odstotka, tako da je bila njihova povprečna oglaševana cena, vključno s ceno vrta in pripadajočih objektov, 2000 evrov za kvadratni meter, medtem ko je cena stanovanj bila 3.125 evrov za kvadratni meter.

Želje in realnost

Mladen Matijević ob tem dodaja, da navedene oglaševane cene predstavljajo ‘želje’ prodajalca, zato se praviloma razlikujejo od realiziranih, torej od tistih, po katerih se prodaja nepremičnina. Poleg lastniškega bivališča se nepremičnine na Viru pogosto kupujejo za počitniške hiše ali za turistično oddajanje.

»Vir je priljubljen za turistični najem, saj lahko lastniki ustvarijo dodaten dohodek in sami uživajo na posesti,« je še dejal .

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPolaganje tlakovcev vs. Asfaltiranje dvorišča: Cene, prednosti in slabosti?
Naslednji članekZakaj izbrati toplotno črpalko Daikin?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.