Zakaj bi vložil svoj denar v sončno elektrarno?

S stališča ohranjanja narave in okolja je sončna energija okolju najprijaznejša oblika energije. Sončno sevanje je brezplačno, ni od nikogar in ga še dolgo časa ne bo zmanjkalo. Naložba v sončno elektrarno je naložba ekološko osveščenih ljudi, vizionarjev, ki jim ni vseeno za prihodnost našega planeta. Je dolgoročna naložba, zato si je z njo mogoče ustvariti energetsko neodvisnost in zagotoviti nizko ceno električne energije za čas življenjske dobe sončne elektrarne.

Kako lahko hitro izračunam, koliko me bo približno stala investicija v sončno elektrarno?

Najhitrejši izračun vrednosti investicije je zmnožek povprečne cene investicije »na ključ« 1.100 € do 1.300 € €/kWp in predvidene moči sončne elektrarne podane v kWp. Na primer, sončna elektrarna vršne moči 10 kWp, vas bo stala približno 13.000 €.

 

Seveda je vsak projekt specifičen in cena je odvisna od številnih predpostavk ter razmer na objektu. Tako je natančna ponudba izvedbe sončne elektrarne, brez idejne zasnove in projektov, neresno ugibanje in zavajanje potencialnega naročnika.

 

Kako približno ocenimo količino proizvedene elektrike iz načrtovane sončne elektrarne ?

Vzamemo povprečni energetski donos v Sloveniji 1.050 kWh/kWp in ga pomnožimo s predvideno močjo sončne elektrarne v kWp. Rezultat je letna proizvodnja električne energije v kWh. Na primer, elektrarna vršne moči 10 kWp bo v Sloveniji predvidoma, na leto proizvedla 10 kWp * 1.050 kWh/kWp = 10.500 kWh električne energije.

 

Če se zanimate za sončne elektrarne, si oglejte Domači sončni sistem, ki učinkovito, hitro in enostavno ustvarja vsakodnevne prihranke. Njihovo ponudbo in druge informacije v zvezi s sončnimi elektrarnami si oglejte na www.soncnipaketi.si.

Domača sončna energija, enostavna pot do prihranka porabe električne energije.
http://www.soncnipaketi.si/ | info@amk.si | 01 2834508 | V Murglah 257, 1000

Prejšnji članekPotrjen seznam energetskih infastrukturnih projektov za povezovanje Evrope
Naslednji članekPortoroške študente smo poučili o obnovljivih virih energije

Domača sončna energija, enostavna pot do prihranka porabe električne energije.
http://www.soncnipaketi.si/ | info@amk.si | 01 2834508 | V Murglah 257, 1000

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.