Z domačo sončno energijo se lahko borite proti rasti cen električne energije

Vlada je izdala novo Uredbo o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v SPTE in OVE, ki določa povišanje prispevka in s tem povečuje ceno električne energije za gospodinjstva.

Z uporabo Domače sončne energije se lahko borite proti povišanju cen električne energije.

 

Domača sončna energija je sistem sončne elektrarne, ki je pripravljen za takojšno uporabo. S pomočjo električnega vtikača se priklopi na običajno vtičnico hišnega omrežja električne energije.

 

S proizvedeno električno energijo iz domače sončne energije kompenziramo lastni odjem, kar zmanjšuje iz omrežja odvzeto električno energijo in s tem znesek na računu za kupljeno električno energijo.

 

Poenostavljeno povedano, ko nam sončna elektrarna proizvaja električno energijo in imamo istočasno priključene porabnike električne energije, se energija porabi interno in se količina ne izmeri na števcu. Tako lahko kompenziramo lastni odjem in s tem zmanjšamo račun za elektriko.

 

Na ta način lahko mesečno prihranimo od 10 do 20 % lastne porabe električne energije in za navedeni odstotek zmanjšamo račun za elektriko.

 

Poglejte si delovanje v živo na spodnjem videu. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.