Uporaba prezračevalnih sistemov ima pozitivne vplive na zdravje otrok

Skupina otrok se smeji in teče po travi
Photo by evgenyatamanenko on iStock

V zaprtih prostorih so koncentracije onesnaženega zraka višje kot na prostem, zato je skrb za zdrav zrak v domačih prostorih pomembna. Kakovost zraka vpliva na prav vse generacije v gospodinjstvu, še najbolj na otroke, ki svoj dihalni sistemi še razvijajo. Izpostavljenost onesnaževalom v zraku pri majhnih otrocih povečuje možnost nastanka nekaterih bolezni dihal in osrednjega živčevja, zato je prezračevanje in odzračevanje prostorov nujno. Udobno in dolgoročno rešitev za družine ponujajo prezračevalni sistemi z rekuperacijo zraka.

Največ časa preživimo v zaprtih prostorih

Več kot 80 odstotkov svojega časa preživimo v zaprtih prostorih, največ doma, kjer je izpostavljenost in vdihavanje onesnaženega zraka največja v spalnicah. Tam odrasli preživijo približno osem ur, malčki in otroci pa dobrih deset ur ali več. V ostalih domačih prostorih, kjer se odvijajo še druge dejavnosti, kot je kuhanje, igranje, gledanje televizije pa preživijo družine ostalih pet ali več ur. Zato je izrednega pomena, da v času, ki ga preživimo doma, preprečimo izpostavljenost onesnaževalom zraka in pri majhnih otrocih znižamo tveganje za hude bolezni dihal, kot sta kronični bronhitis in astma.

Otrok spi v postelji
Photo by Airabela d. o. o. on Airabela d. o. o.

Zdrav zrak, zdravi otroci

V raziskavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so izpostavili, da nekatera onesnaževala v zaprtih prostorih, med drugim vplivajo tudi na osrednje živčevje, ki se lahko kaže v glavobolu, utrujenosti, omotici, slabosti in posledično slabši izvedbi npr. šolskih nalog. Kronična izpostavljenost pa lahko povzroči tudi učne težave, težave pri razumevanju, motnje spominske funkcije, težave pri branju in matematiki, zmanjšana hitrost reakcije, pomanjkanje pozornosti in težave s koordinacijo. Iz teh dejstev si lahko potrdimo, da je zdrav zrak izrednega pomena za nas in naše najmlajše ter, da bi morali poskrbeti za zdravo okolje in razvoj svojih otrok.

Udobnost prezračevalnih sistemov

V svojem domu dolgoročno poskrbimo za kakovosten zrak z vgradnjo centralnih ali lokalnih prezračevalnih sistemov za rekuperacijo zraka. Z vgradnjo enosobnih prezračevalnih naprav z rekuperacijo v otroško sobo ali spalnico, dolgoročno poskrbite za učinkovito prezračevanje in odzračevanje. Prezračevalna naprava SIKU SPHERE 160 COMFORT, ki ima možnost upravljanja na daljavo, odlikujejo še varčnost, nizka poraba moči, visoka učinkovitost toplotne izmenjave in vgrajeno tipalo vlažnosti. Za ugodno prezračevanje poskrbi tudi pameten, tih in energetsko varčen SIKU aksialni ventilator, ki je všečne oblike in poskrbi za odvod zraka s pretokom zraka do 90 m³/uro.

Lepota je v zraku

V podjetju Airabela, ki je uvoznik in distributer znamke SIKU, se zavedajo, da je konkretna predstava o prezračevalnih sistemih in izgledu posameznih modelov za uporabnika zelo pomembna. V dogovoru z njihovimi strokovnjaki izberite primerno prezračevalno napravo za svoj prostor in si zagotovite maksimalno bivalno udobje.

Logotip Airabela
info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

Prejšnji članekMenjava dobavitelja zemeljskega plina od A do Ž: Kako zamenjati dobavitelja zemeljskega plina?
Naslednji članekKako shranjevati pnevmatike?
Logotip Airabela
info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.