Kako shranjevati pnevmatike?

Rack with variety of new car tires in automobile store, selective focus
Foto: Zigmunds Dizgalvis iz iStock

Za pnevmatike je potrebno skrbeti, saj bodo le tako opravljale svojo nalogo na najvišjem nivoju. V le petih kratkih korakih lahko za gume naredimo več, kot bi si lahko mislili. Le kdo si ne bi želel, da pnevmatike na vozilu obstanejo dlje in to čim boljše? Da lahko to uresničimo pa se je potrebno držati nekaj zlatih pravil o skrbi za pnevmatike.

Vožnja, kot se šika

Vožnja po omejitvah in vožnja, ki ustreza vozilu bo tista, ki se je je potrebno držati. Naglo zaviranje in speljevanje bosta načela vaše pnevmatike. Enako je z vožnjo preko robnikov, ležečih policajev in nasploh nevarno vožnjo. Vse to bo poskrbelo, da se bodo pnevmatike hitreje obrabile in kot take ne bodo več zagotavljale opravljanja svojih nalog. Skrb za pnevmatike se kaže tudi s preobremenjenostjo vozila, kje mislimo predvsem na preveliko težo med samo vožnjo.

Pravilen pritisk v pnevmatikah

Bodite pozorni tudi na pravi pritisk v pnevmatikah. Strokovnjaki svetujejo, da to preverjamo vsaj enkrat na mesec, po daljših vožnjah pa lahko to preverimo že prej. Zakaj bi morali preverjati pritisk v pnevmatikah?

  • manjša poraba goriva
  • več stabilnosti med vožnjo
  • boljše speljevanje in zaviranje
  • boljši nadzor nad vozilom

Kako shranjevati gume?

Skrb za gume se odraža tudi v tem, kako jih shranjujemo. Če jih bomo imeli stalno na soncu, dežju ali snegu, bodo kmalu izgubile svoje atribute. Da bodo lahko prestale sezono ali pa dočakale trenutek, ko jih bomo ponovno potrebovali, morajo biti pravilno shranjene. Pri tem lahko pomaga prav stojalo za gume.

Svoje pnevmatike lahko spravite na stojalo za gume, ki zadošča shrambi desetih pnevmatik v dveh nivojih. Z visoko nosilnostjo in raznoliko možnostjo postavitve, je stojalo za gume odličen pripomoček, ki ga je vredno imeti v garaži, skladišču, shrambi ali delavnici.

Da bodo gume dočakale svoj trenutek v isti ohranjenosti, se odločite za nakup stojala za pnevmatike. Pri kataloska-prodaja.si so priskočili na pomoč s široko ponudbo pripomočkov in elementov za delavnice in avtomobilistični svet, na njihovi spletni strani pa lahko najdete tudi odlična stojala za gume.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Prejšnji članekUporaba prezračevalnih sistemov ima pozitivne vplive na zdravje otrok
Naslednji članekHitra izolacija težje dostopnih delov stavbe
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.