Uniview varnostna kamera z aktivno komunikacijo in opozarjanjem

Večina izdelkov za video nadzor se uporablja v načinu »ogleda posnetkov za nazaj« in kot pomoč pri razjasnitvi okoliščin dogodkov, ki so se že zgodili. V podjetju Uniview pa so predstavili videonadzorno kamero za aktivno varovanje, ki pomaga vrsto neželenih dogodkov tudi preprečiti z najrazličnejšimi, tudi avtomatiziranimi opozorili ob zaznavanju prisotnosti človeka ali neželene aktivnosti.

Videonadzorna kamera Uniview IPC672LR-AX4DUPKC poleg vrhunskih tehničnih lastnosti premore še rešitve za aktivno varovanje objektov ali posameznih področij. Rešitve, kot so samodejno zaznavanje ljudi, možnost dvosmerne govorne komunikacije, samodejno proženje opozoril ter vgrajena sirena pa odženejo nepridiprava – še preden vstopi v objekt. Primerna je za stanovanjske in poslovne objekte ter zunanjo ali notranjo namestitev, saj je povsem odporna proti vremenskim vplivom in izdatno zaščitena pred vdorom prahu ali vode.
Kamera omogoča 345° vrtenje in 90° nagib, kar omogoča izjemno širok nadzor pokritosti. Motorizirana leča nudi do 4-kratno optično povečavo, kar omogoča prikaz več podrobnosti na nadzorni sliki, pri čemer kamera že sicer zajema sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD, 1080p s 25 sličicami na sekundo). Poleg tega lahko uporabnik nastavi do 256 različnih prednastavitev za premikanje in nagibanje, ki jih nato enostavno prikliče. Omogočeno je tudi samodejno preklapljanje med prednastavitvami z do 16 vzorci video nadzora posameznega območja.

Inteligentno zaznavanje ljudi in dogodkov

V podjetju Uniview so razvili tudi napreden algoritem zaznavanja človeškega telesa, ki sproži alarm, utripanje varnostne luči ali govorno komunikacijo šele, ko zanesljivo zazna prisotnost človeka. Ptice, ki letijo mimo kamere, sence, ki se premikajo po tleh ali objektih in prah v bližini leče, pa ne bodo sprožili alarma. Vgrajena stroboskopska luč lahko bliska z močno svetlobo in v odvisnosti od zaznanega dogajanja. Modra in rdeča svetloba takoj opozorita vsiljivce, da so na območju, kjer se ne bi smeli nahajati.

Uporabniki lahko ljudem, ki jih zazna kamera, predvajajo tudi poljubno govorno sporočilo. Omenjena funkcionalnost ni primerna le za odvračanje vsiljivcev, temveč lahko osebe, ki se znajdejo na posameznem področju, npr. gradbišču ali nepreglednem izhodu s parkirišča opozori na morebitno nevarnost. Ker ima kamera vgrajen zvočnik in mikrofon, omogoča enostavno dvosmerno komunikacijo. Ne glede na to, ali se v vidnem polju kamere znajdejo družinski člani, hišni ljubljenčki, sodelavci, dostavljavci ali vsiljivci – z vsemi je možno vzpostaviti govorno komunikacijo.

Kamera IPC672LR-AX4DUPKC omogoča tudi samodejno sledenje zaznanim ljudem, tudi če se ti začasno umaknejo iz njenega vidnega polja. Kamera se namreč ob zaznavi vsiljivca samodejno premika in nagiba, in mu sledi. Tudi ponoči, saj kamera, ko zaide sonce ali ugasnejo luči, vklopi lastne infrardeče LED-diode. Ta človeku nevidna osvetlitev omogoča, da kamera še naprej deluje in snema video posnetke 24 ur na dan, podnevi in ponoči. Obseg infrardeče svetlobe je do 50 m, zato na posnetku ne bomo nič zamudili, tudi če se zgodi v popolni temi.

Vse varnostne dogodke lahko uporabnik spremlja preko namenske spletne storitve ali mobilne aplikacije, enostavno pa je povezljiva z vsemi standardiziranimi video nadzornimi sistemi in snemalniki.

Kamera Uniview IPC672LR-AX4DUPKC je v Sloveniji naprodaj pri pooblaščenem zastopniku, podjetju Mobicom d.o.o. iz Trzina. Priporočena prodajna cena znaša 199 evrov z DDV.

www.mobicom.si

evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekBoeing bo nadgradil Mednarodno vesoljsko postajo
Naslednji članekMobilna hišica s podstrešjem in obilico naravne svetlobe
evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.