Toplo zavetje doma z IR grelnim sistemom EKOSEN

EKOSEN
Photo by EKOSEN

Ogrevanje v prehodnem obdobju

Dnevi se krajšajo, jutra in noči so vse hladnejši. Jesen je tukaj. V prehodnem obdobju, ko so temperaturne razlike velike, se soočamo z izzivom, kateri način ogrevanja izbrati, da nam bo v teh dneh prijetno toplo. Prilagodljiv, udoben način ogrevanja s prijetno nevsiljivo toploto lahko dosežemo z vgradnjo IR grelnega sistema.

Ogrevanje z IR-paneli se razlikuje od konvekcijskega ogrevanja, saj gre za popolnoma drugačen način prenosa toplote. Gre za sevalno toploto, ki segreva stene, tla, predmete v prostoru. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo nazaj v obliki toplote in na naraven in zdrav način. Toplota je pri IR-ogrevanju enakomerno razporejena po prostoru. Pri tem načinu ogrevanja se ne dviguje prah, zrak se ne izsuši, kar blagodejno vpliva tudi na ljudi, ki so nagnjeni k alergijam.

EKOSEN
Photo by EKOSEN

Topla kopalnica ne glede na letni čas

V kopalnici nas rado zebe. Da bo prijetno topla, je funkcionalna rešitev ogrevanje z IR-panelom, ki ima več funkcij. IR-panel v obliki ogledala vaši kopalnici prihrani prostor, prostor pa segreje s toploto kot sončno, zaradi česar se boste počutili zares prijetno.

Izbira najboljšega vira ogrevanja

Energetska kriza je pospešila prodajo IR-panelov, saj se vedno več ljudi odloča za elektriko kot vir ogrevanja. IR-ogrevanje ima skoraj 100% izkoristek, kajti električna energija se skoraj v celoti pretvori v toploto v prostoru, kjer je grelno telo. Posledično ni nobenih izgub skozi dimnik in cevi. Prezračevalne izgube se zmanjšajo, ker je v prostoru manj vročega zraka, prav tako je dvig temperature zraka hitrejši, saj ga ogreti predmeti, ki akumulirajo toploto, hitreje segrejejo, kar pomeni, da so IR-paneli vklopljeni manj časa kot pri konvekcijskem sistemu ogrevanja. Za najboljši izkoristek se IR-paneli namestijo na strop, kajti tako dosežejo največji sevalni kot in najbolj učinkovito delovanje. V kombinaciji s sončno elektrarno pa postanemo  samooskrbni in manj odvisni.

EKOSEN
Photo by EKOSEN

Ogrevanje, ki izpolni pričakovanja

Da bo IR grelni sistem izpolnil tudi najbolj zahtevna pričakovanja, se najbolj izplača nakup kakovostnih IR-panelov, pri prodajalcu, ki zagotavlja usposobljeno svetovanje in strokovno izvedeno vgradnjo. Nakup manj kakovostnih IR-panelov, brez pomoči strokovnjaka, je lahko kljub cenejši začetni investiciji na koncu bistveno dražji.

V podjetju Ekosen razvijajo energetsko varčne izdelke od leta 2008 in so največji ponudnik IR grelnih sistemov. Za nekatere modele jamčijo s 15-letno garancijo. Platinasta bonitetna ocena in mnoga priznanja na področju inovacij so razlog, da jih obiščete, če se soočate s polemiko, kako najbolj ekonomično ogreti vaš dom.

EKOSEN
Photo by EKOSEN

 

Ekosenovi saloni:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Piranska cesta 2.

 

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Obiščite spletno stran www.ekosen.si ali
pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10.

logo ekosen
info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Prejšnji članekNova električna katrca, Renault 4, je tukaj!
Naslednji članekTop 3 okusi vroče čokolade zime 2022/2023
logo ekosen
info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.