To morate vedeti o izbiri pisarniškega stola

Modern gadgets in interior of coworking office during COVID-19 epidemic. Chairs and desk for support workers, laptops and headphones, cups and stationery in daylight on window background, free space
Foto: Prostock-Studio iz iStock

Izbira pisarniškega stola mora vsebovati kar nekaj korakov, saj mora le ta zagotavljati stabilnost in še kaj. Pisarniški stol, ki je izbran na pravi in primerni način, bo izboljšal vaše počutje, zdravje in življenje. In prav tistih nekaj korakov vas pripelje k najboljšemu pisarniškemu stoli in vsem naštetim aspektom. Kako izbrati pravi pisarniški stol?

Pisarniški stoli imajo svoje načine gibanja in prilagajanja

Gibanje sedeža in naslona je pomembno predvsem zaradi prilagajanja našemu telesu. Mehanizem stola bo nadzoroval prilagajanje in sledenje gibom našega telesa v sedečem položaju. To gibanje naslona in sedeža pa bo urejal mehanizem samega pisarniškega stola. Izbirati je pametno predvsem med mehanizmi PSB (Permanent contact back), zaklepni nagib, sinhroniziran mehanizem, večsinhroni mehanizem, asinhroni mehanizem

Videz in material pisarniških stolov

Pisarniški stoli so del delovnih prostorov in morajo kot taki zadostovati določenim lastnostim in standardom. Barva, oblika, materiali, stol in druge lastnosti pisarniških stolov. Izbira bo kljubovala tudi od naslonjal za roke in glavo, kar je vsekakor pomembno.

Izbira najboljših pisarniških stolov
Izbira najboljših pisarniških stolov

Katera ergonomska funkcija je najbolj primerna?

Pisarniški stol se mora prilagajati tvojemu telesu. Tako višini, teži kot obliki. Prav zaradi tega je pomembno, da izbereš stol, ki omogoča nastavitev telesu. Višina sedeža, naslonjala, globina sedeža in naklon sedeža. Vse to naj zagotavlja pisarniški stol.

  • Nastavljiva višina sedeža: prava višina sedeža vam omogoča, da noge položite ravno na tla s hrbtom pritisnjenim na naslonjalo.
  • Nastavljiva višina naslonjala: Naslonjalo naj bo nastavljeno na višino, ki ustreza naravni ukrivljenosti vaše hrbtenice.
  • Nastavljiva globina sedeža/drsnik sedeža: Sedež lahko pomika naprej ali nazaj glede na vašo višino. To pomeni, da bi morali sedeti s stopali plosko na tleh in s popolnoma podprtim hrbtom in lahko pest namestili med sprednji del sedeža in zadnji del kolen za boljšo prekrvavitev spodnjih nog in stopal.
  • Nastavljiv naklon sedeža: Za boljšo cirkulacijo je treba sedež rahlo nagniti naprej, tako da so boki nekoliko višji od kolen, stopala pa naj bodo naslonjena na tla.
Seen on carpet protection matting in a home office environment.
Foto: Nickbeer iz iStock

Izbira pisarniškega stola lahko temelji na času sedenja

Koliko časa sedite na stolu? Odgovor na to vprašanje vam bo pomagal izbrati pravi pisarniški stol. Čas sedenja bo vplival na potrebno kakovost stola, zato so pri kataloška- prodaja.si priskočili na pomoč ravno pri tej zagati. Ponudbo so razdelili na štiri priporočene čase sedenja – 4, 8, 12 in 24 ur. V njihovi ponudbi lahko najdete širok nabor pisarniških stolov.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Prejšnji članekMartinovanje: Kako hitro ohladiti vino?
Naslednji članekKakšne so prednosti oken iz aluminija in PVC-ja?
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.