Martinovanje: Kako hitro ohladiti vino?

Orange wine in big wine glass, fashionable modern drink, gray counter background, copy space, selective focus
Foto: 5PH iz iStock

Za martinovo si marsikdo pripravi slastno večerjo, brez vina pa seveda na ta ‘praznik’ neg gre. Če ste pozabili ohladiti vino, lahko težavo rešite – in to v le nekaj minutah.

  1. NAČIN

Kuhinjsko krpo namočite v vodo. Ne ožemajte – le ovijte jo okoli steklenice. Steklenico postavite v zamrzovalnik za 7 minut. Ko boste vzeli steklenico iz zarzovalnika, bo vino ravno prav ohlajeno.

2. NAČIN

Potrebujete vedro, mrzlo vodo, nekaj kock ledu in dve žlički soli. Led dajte v vedro z mrzlo vodo. Voda bo bolje prevajala toploto kot zrak, ki bi bil sicer med kockami ledu. Sol pomaga znižati točko ledišča vodne mešanice, zato se led hitreje topi. Na ta način se bo steklenica vina ohladila bistveno hitreje, v manj kot desetih minutah.

How to Chill Wine Quickly

Kaj praznujemo 11. novembra?

Za vinogradnike in vinarje je martinovo, ki ga obeležujemo vsako leto 11. novembra, praznik, ko naj bi iz mošta nastalo vino in je nekakšen simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu.

Mlado vino se običajno pokuša ob hrustljavo pečeni perutnini (navadno se postreže gos ali račko), rdečem zelju in mlincih. Za sladico ne morete zgrešiti s pečenimi jabolki z medom, orehi alii cimetom, otroci pa se bodo razveselili domačega jabolčnega soka.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako očistiti likalnik? Najboljši trik za čiščenje likalnika (VIDEO)
Naslednji članekTo morate vedeti o izbiri pisarniškega stola

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.