Stari Hrast z modernim pridihom in tradicijo

Kulinarična izkušnja v gostišču Stari Hrast

V osrčju Prlekije se v senci starodavnega in znanega hrasta nahaja Stari hrast. Družinsko gostišče z butično nastanitvijo, odlično kulinariko in vrhunskimi vini. Po dnevu polnem aktivnosti in okušanja lokalnih dobrot se spočijte v prijetnih, svetlih in udobnih sobah.

Stari Hrast, gostišče z modernim pridihom in tradicijo

V gostišču Stari Hrast bodo poskrbeli, da zadovoljijo vašo dušo in telo. Najboljša hrana je pripravljena s srcem in srce naše kuhinje je mama Angela, ki vas bo razvajala z izvrstnimi pristnimi prleškimi dobrotami s pridihom modernih gastronomskih trendov.

Iz njihovih vinogradov prihajajo vina vrhunske kakovosti, ki jih skrbno negujejo v kleti pod starodavnimi koreninami starega hrasta. Poskusite šipon, laški rizling, renski rizling, sauvignon, muškat otonel in traminec. Zagotovo vas bo očaral njihov nagrajen suhi rose z lahkotnostjo in svežino, ki nosi v sebi pristne arome prleške pokrajine in goric.

Gostišče Stari Hrast

O gostiču Stari Hrast

Gostišče Stari hrast temelji na dolgi družinski tradiciji pristnega prleškega gostoljubja. Tako vam gostoljubje v gostišču Stari hrast danes ponuja že 4 generacija Pihlarjev. Stara domačija je bila tu že leta 1900 in na tej domačiji je pradedek Ferdinand odprl prvo gostilno in trgovino.

Po 2. svetovni vojni je z dejavnostjo nadaljeval dedek Ferdinand. Z babico sta vodila gostilno in trgovino vse do šestdesetih let, ko sta bila zaradi preobilice dela prisiljena gostilno zapreti. Kljub temu, da sta ohranila le trgovino, sta s srcem ostala gostilničarja in to poslanstvo prenesla na najmlajšega od petih otrok-Marjana. Oče je, s spoštovanjem do prednikov in ob podpori naše mame Angele, v veliko veselje družine ponovno odprl gostilno. Mama Angela je svoje kuharske veščine izkoristila v kuhinji, oče Marjan pa se je posvetil vinogradom in kletarstvu.

Tako sta skupaj skrbela za zadovoljstvo gostov in v družinsko dejavnost vpeljala otroke. Zaradi želje gostov po daljšem bivanju v sproščenem prlešekm okolju, so svojo ponudbo kmalu razširili še s prenočišči. V senci starega hrasta vam danes v gostišču nudijo odlična hišna vina, vrhunsko kulinariko in udobne sobe.

Obratovalni čas gostišča Stari Hrast

  • Torek-petek: 7.00-20.00
  • Sobota: 7.00-21.00
  • Nedelja: 8.00-18.00
  • Ponedeljek: zaprto
Prejšnji članekSkrb za trato jeseni
Naslednji članekSmo pravilno napovedali najbolj priljubljene sladolede poletja?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.