Spremljaj in urejaj račun za električno energijo na pametnem telefonu!

V Elektru Celje Energija, ki skrbi za prodajo električne energije, so včeraj, 11. 4. 2013, kot prvi dobavitelj električne energije javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone – ECE mobil, ki predstavlja dodano vrednost za njihove odjemalce in tudi druge uporabnike.

ECE Mobil omogoča javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov, dostop do informacij in druge splošne funkcije. Splošne funkcije, kot sta na primer izračun porabe električnih naprav v gospodinjstv ter pregled lokacij polnilnic za električna vozila, lahko uporabljamo iz pametnega telefona.

Pri Elektru Celje Energija lahko stranke računajo na dobavitleja energntov, ki je sodoben, inovativen ter okolju prijazen. Direktor ECE, mag. Mitja Terče, je na predstavitvi med drugim dejal: “Mobilna aplikacija je odgovor na potrebe uporabnikov, saj nas hiter tempo življenja in omejeno spremljanje informacij, sili v “hišne” opravke, ko imamo čas za to. Mobilni telefon pa je vedno pri roki. Najboljše prakse iz tujine smo še nadgradili in uporabniku ponujamo vsestransko uporaben pripomoček!”

Prenos in namestitev brezplačne aplikacije iz Google Play ali App store je enostavna. Še posebej jo bodo veseli tisti, ki stanovanja oddajajo in si želijo biti na tekočem s porabo in plačevanjem stroškov za ta stanovanja.

Predstavnik, razvijalcev aplikacije, Igor Tršan, iz podjetja One d.o.o. je povdaril: “ECE mobil se od ostalih aplikacij razlikuje po zahtevnosti obdelovanja informacij o posameznem računu, velik poudarek pa je bil namenjen varnosti podatkov. Paziti smo morali, da zadostimo vsem varnostnim normativom in hkrati podatke prikažemo točno ter uporabniku prijazno.”

Tudi na lastnike električnih vozil niso pozabili. Pri razvoju aplikacije je sodelovlo tudi Društvo za električna vozila Slovenije (DEVS), kateri so mnenje, da si električna vozila zaslužijo večjo pozornost. Roberta Prevca, predstavnik DEVS je med drugim povedal, da bo aplikacija ECE mobil svekakor predtavlja še en kamenček v mozaiku prizadevanj za uveljaljanje eletro mobilnosti.

Na dogodku, je Elektru Celje Energija, uradno otvorila polnilne postaje za električna vozila. Ena izmed funkcij ECE mobila, je tudi shema polnilnic v Sloveniji. Elektro Celje Energija namerava v bodoče mrežo polnilnic razširiti po vsej regiji, torej tudi v Krško in Slovenj Gradec.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.