Solatube® – inovativna rešitev za premalo osvetljene prostore

Dnevna soba
Foto: on Kerber d. o. o.

V naših bivalnih objektih nam v prostorih, kjer se radi zadržujemo, dnevne svetlobe pogosto primanjkuje, zato v kuhinjah, kopalnicah in toaletnih prostorih, na hodnikih in stopniščih za doseganje želenega nivoja osvetljenosti čez dan nenehno prižigamo luči. Takojšnjo rešitev za pretemne ali premalo osvetljene prostore vam ponuja vgradnja tehnološko dovršenega optičnega cevastega sistema Solatube, ki bo vso razpoložljivo dnevno svetlobo učinkovito prenesel v notranjost stavbe. Solatube sistemi bodo nepogrešljivi tudi v prostorih, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken sploh ni mogoča ali smiselna. Montaža je mogoča že v nekaj urah, sistemi pa ne potrebujejo vzdrževanja.

Ženska sedi za pisalno mizo, nad njo je svetilka, ki skozi streho prenaša svetlobo
Foto: on Kerber d. o. o.

Svetloba potuje skozi kupolo na strehi v visoko odbojne cevi in se preko stropnega razpršilnika učinkovito razprši po prostoru. Kupola s svojo edinstveno geometrijo omogoča kar največje prestrezanje svetlobe, kar ji omogočata patentirana tehnologija Raybender® in odbojna ploskev LightTracker™. Izdelana je z brizgalnim vlivanjem akrilnega stekla, odpornega na udarce, strešna obroba pa omogoča brezhibno tesnjenje, zagotavlja popolno zaščito in ustvarja privlačen videz strehe. Zaščitena tehnologija odbojnih cevi (Spectralight®Infinity) uporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe, kot so fiziki mislili, da je mogoče. To je najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Filter, integriran v cevasti sistem, preprečuje vdor IR žarkov, ki povzročajo neželeno dodatno segrevanje prostora. Cevi je mogoče podaljševati z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 metrov, ne da bi ogrozili rezultate svetilnosti. Število uporabljenih cevi ter po potrebi kotnih elementov bo odvisno od razdalje in morebitnih ovir med kupolo in stropnim razpršilnikom. Za montažo v individualne hiše ponujamo Solatube sisteme serije Brighten Up® v dveh dimenzijah:  Solatube 160 DS s premerom 25 cm in Solatube 290 DS s premerom 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora.

Vgradnja sistema je hitra in povsem enostavna. Sistem ponuja tudi rešitev osvetljevanja za nočni čas. Solatube sisteme vgrajujemo na vse vrste streh, tudi na fasade in druge uporabne površine. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje ter zagotavljamo jamstvo na izdelke in montažo. Za več podrobnejših informacij obiščite spletno stran www.solatube.si.

Kje nas najdete?

Pokličite nas na 01/ 36 18 365 ali pišite na info@kerber.si, da vam delovanje sistema podrobneje predstavimo. Kako učinkovito sistem deluje, si lahko ogledate tudi v naših prostorih v Medvodah, Gorenjska cesta 50a (krožišče na Klancu).

Logotip Solatube Choice
Foto: on Kerber d. o. o.
Otroka se igrata na hodniku
Foto: on Kerber d. o. o.

Prednosti:

  • Tehnologija kupole omogoča enakomerno osvetlitev preko celega dne.
  • Spektralna odbojnost cevi je 99,7 %.
  • Cevi je mogoče podaljševati do 16 m dolžine.
  • Sistem preprečuje vdor škodljivega spektra UV žarkov, ki povzročajo bledenje barv v prostoru.
  • Sistem ne potrebuje vzdrževanja.
  • Hitra in enostavna vgradnja.

 

Logotip Solatube Innovation in daylighting
Foto: on Kerber d. o. o.
Stopnišče v hiši
Foto: on Kerber d. o. o.

Distributer za Slovenijo:

KERBER d.o.o., Medvode, Gorenjska cesta 50a, 1215 Medvode, T: 01 36 18 365, E: info@kerber.si, www.solatube.si

info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Prejšnji članekRecept: torta Yuzu
Naslednji članekZakaj je prezračevanje pomembno
logo solatube

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.