Recept: torta Yuzu

Kos torte, poleg sta rezini limone
Foto: on Rokmar d. o. o.

Yuzu je tropski sadež, ki po okusu spominja na limono. V letošnjem letu je postal pravi hit sladic, saj ima zelo osvežujoč okus, ki ga lahko kombiniramo z različnimi dodatki. Slaščičarska mojstrica Erika Jerkič Beč, Sugar and Erika, iz goriškega podjetja Rokmar je z nami delila recept, s katerim lahko pripravimo to slastno torto.

Predhodno spečemo mandljev biskvit.

Za kremo potrebujemo:

Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.

Za sadni disk potrebujemo:

  • 90 gramov smetane
  • 60 gramov vode
  • 20 gramov sladkorja
  • 50 gramov topgela
  • 80 gramov aromata yuzu

Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.

Najboljši okusi slovenske proizvodnje

Najboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekNagibanje škarpe? Rešitev so mikro sidra Uretek
Naslednji članekSolatube® – inovativna rešitev za premalo osvetljene prostore
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.