Slab WLAN-sprejem lahko enostavno izboljšate

WLAN (brezžično omrežje) sodobne naprave udobno poveže z domačim omrežjem in s tem z internetom. Pametni telefoni, tablični računalniki, prenosniki, televizorji in naprave za pretočno predvajanje HD-vsebin – vse te naprave potrebujejo dobro WLAN-povezavo, da lahko delujejo brez motenj.

Če je signal na ciljni lokaciji prešibek, se brezžična povezava vedno znova prekinja. Predvsem če mora WLAN-signal prečkati več sten, da pride od usmerjevalnika do cilja.

Hitreje ali glasneje

Obstoječi WLAN-signal lahko ojačate z ojačevalnikom WLAN-signala. Če ta postopek primerjamo z ”jezikom”, potem ojačevalnik signalu preprosto ”poveča glasnost”.

Vendar pa pri tem ne postane hitrejši. Ravno nasprotno: uporaba ojačevalnikov WLAN-signala znatno upočasni povezavo. Vendar pa vas to ne bo oviralo pri surfanju po internetu. Kljub temu lahko brez težav pretočno predvajate videoposnetke z nizko ločljivostjo.

Dostopne točke ustvarjajo nov in svež WLAN. Če ta postopek primerjamo z ”jezikom”, potem je novi signal ”glasen in hiter”.

Prav priljubljeno pretočno predvajanje Full HD videoposnetkov brez prekinitev postavlja visoke zahteve glede brezžične povezave. WLAN mora biti predvsem hiter.

Ojačevalniki WLAN-signala

Ojačevalniki WLAN-signala sprejemajo obstoječi WLAN-signal z usmerjevalnika, ga ojačajo in ga pošljejo naprej. Pri tem se izgubi veliko hitrosti, saj vedno najprej preteče nekaj časa, dokler ojačevalnik WLAN-signala ne sprejem vseh podatkov in jih nato lahko pošlje naprej.

Izjema so ojačevalniki WLAN-signala s funkcijo Crossband. Ti lahko sprejemajo in hkrati oddajajo. In to na različnih frekvencah. Za uporabo ojačevalnikov WLAN-signala s funkcijo Crossband morajo imeti usmerjevalniki in terminalska oprema sposobnost obdelave različnih frekvenc (Dualband).

Prednosti ojačevalnikov WLAN-signala:

  • Cenovno ugodni
  • Kabelska povezava z usmerjevalnikom ni potrebna
  • Popolnoma zadostujejo za surfanje po internetu

Na ojačevalnike WLAN-signala >>

Dostopna točka

Na novo ustvari nov WLAN na mestu, kjer ga potrebujete. Pri tem morajo podatki prispeti od usmerjevalnika do dostopne točke. S pomočjo kabelske povezave. Pri novogradnjah so številni prostori pogosto že opremljeni iz omrežnimi vtičnicami, kabli pa so položeni v stenah. Obstajajo tudi izjemno ploščati omrežni kabli, ki jih je možno naknadno položiti pod preprogo ali laminat.

WLAN-hitrost obstoječega usmerjevalnika pri tem ni pomembna. Starega signala namreč ne uporabljate. Dostopna točka ima lasten brezžični modul in ustvarja neodvisen WLAN. Aktualne dostopne točke včasih uporabljajo celo hitrejši WLAN-standard kot bi bilo to možno z vašim obstoječim usmerjevalnikom.

Vsekakor na novo ustvarjen WLAN na licu mesta vedno vzpostavi najhitrejšo in najboljšo brezžično povezavo.


Na dostopne točke >>

Na ploščate omrežne kable >>

Powerline (z vgrajeno dostopno točko)

Z internetom iz vtičnice (Powerline) so omrežni kabli odveč. Podatki se prenašajo od usmerjevalnika v ustrezen prostor v hiši. Powerline signal se na licu mesta pretvori v WLAN. In že je na voljo na novo ustvarjen WLAN.

Nadaljnje informacije o WLAN-u s Powerline >>

Prednosti dostopnih točk:

  • Zelo visoke WLAN-hitrosti prenosa podatkov
  • Primerne za HD-videoposnetke – tudi za prihajajoče formate
  • Neodvisne od WLAN-hitrosti usmerjevalnika

Powerline z vgrajeno dostopno točko >> 

info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Prejšnji članekPetrol pridobil certifikat ISO 50001 za učinkovito upravljanje z energijo
Naslednji članekNapovedana stavka sindikata dejavnosti energetike nepotrebna
info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.