Petrol pridobil certifikat ISO 50001 za učinkovito upravljanje z energijo

Petrol d.d., Ljubljana je danes, 23. marca 2016, prejel certifikat ISO 50001, ki je najnovejši od standardov iz sistema vodenja ISO in se podeljuje podjetjem, ki trajnostno in učinkovito upravljajo z energijo. Iz rok Tomaža Verbnika, direktorja Bureau Veritasa ga je prevzel Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola.

Petrol kot družba s pridobitvijo certifikata ISO 50001:2011 tudi sam postaja sinonim za pametno mesto, ki je del strateške razvojne vizije Petrola. S prejetjem certifikata potrjuje in se zavezuje tudi v prihodnje, da v lastnem okolju družbe upravlja z energijo pametno in učinkovito, upošteva potrebe vseh deležnikov in zmanjšuje rabo energije in vplive na okolje.

Z vzpostavitvijo zahtev standarda ISO 50001:2011, mednarodnega standarda na področju upravljanja z energijo, družba Petrol dokazuje sistematičen pristop za nenehno izboljševanje na tem področju in zavezanost družbe k trajnostnemu razvoju.

Družba je certifikat prejela za vzpostavljen sistem, ki omogoča spremljanje kazalnikov energetske učinkovitosti podjetja ter omogoča določitev področij na katerih so možne izboljšave, nadzoruje izvedene energetske ukrepe ter spodbuja aktivno delovanje zaposlenih na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, kar se odraža na optimalni izrabi energetskih virov in zmanjšanju rabe energije v zadnjem obdobju. Certifikat je bil podeljen tudi za Petrolove energetske in okoljske rešitve za zunanje uporabnike, kar je še en dokaz, da je upravljanje z energijo pri uporabnikih v središču Petrolove pozornosti.

Pridobljen certifikat je potrditev skupinskega dela in sinergij znotraj podjetja v fazi načrtovanja, izvedbe, vzdrževanja in upravljanja projektov. 


Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola:»Certifikat je družba pridobila po večletnem delu, katerega cilj je bil zmanjšati rabo energije in izboljšati upravljanje z energijo znotraj Petrola in pri svojih zunanjih uporabnikih energetskih in okoljskih rešitev, kar dokazujemo tudi s prejetimi nagradami za trajnostno poročanje v preteklem štiriletnem obdobju.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.