Samsung predstavil najnovejše HVAC inovacije in vizijo za novi svet

Samsung Climate Solution Day 2021

Na spletnem dogodku Climate Solution Day 2021 so strokovnjaki iz panoge in mediji spoznali nove Samsung naprave in rešitve za novi svet.

Že četrto leto zapored je Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. organiziral letni partnerski dogodek Climate Solution Day 2021, katerega osrednja tema je bila “Pripravljeni za novi svet”. Na dogodku so predstavniki medijev in strokovnjaki iz panoge spoznali najnovejše Samsung inovacije.

»Kljub trenutnim okoliščinam, v katerih fizični dogodek ni mogoč, smo ostali zvesti svoji zavezi, da se tudi letos srečamo s cenjenimi partnerji. Spletni dogodek je bil odlična priložnost, da partnerjem predstavimo najnovejše inovacije, kot sta DVM S2 in WindFree™ Pure 1.0.  napravi,« je povedal Wim Vangeenberghe, predsednik družbe Samsung Electronics Air Conditioning Europe. In dodal: »Navkljub dejstvu, da se je naše življenje v zadnjem času drastično spremenilo, se pri družbi Samsung še vedno osredotočamo na inovacije, ki premikajo meje tehnologije. V sodelovanju s partnerji bomo še naprej skupaj oblikovali prihodnost in izkoristili prav vsako priložnost, da uporabnikom ponudimo še več udobja v domu.«

Samsung Climate Solution Day 2021

Šesta generacija DVM rešitev

Nov DVM S2 porftelj – šesta generacija Digital Variable Multi enot in nova generacija DVM S platforme – nudi izjemno energetsko učinkovitost in nadzor s pomočjo umetne inteligence ter tako nudi še več udobja. Nov porfelj pa omogoča tudi lažje nameščanje in servisiranje, hkrati pa zagotavlja manj hrupa pri uporabi. DVM S2 poudarja zavezanost družbe Samsung k energijsko učinkovitejšim rešitvam. Nove naprave bodo v Evropi na voljo od aprila 2021 naprej.

Nova WindFree™ Pure 1.0 klimatska naprava

WindFree™ Pure 1.0  stenska klimatska naprava je najnovejša inovacija družbe Samsung, ki zagotavlja vrhunsko kakovost zraka v zaprtih prostorih.  Klimatska naprava je opremljena s PM1.0  filtrom za čiščenje zraka, edinstveno WindFree™ tehnologijo hlajenja, Freeze Wash funkcijo in funkcijami pametnega upravljanja, ki zagotavljajo najvišji nivo udobja. Nudi tudi PM1.0 elektrostatični filter, ki deluje kot čistilec zraka in filtrira prašne delce do velikosti 0,3 μm/mikronov ter s pomočjo elektrostatičnega polnilnika sterilizira nekatere vrste bakterij[1]. Poleg tega je mogoče kakovost zraka v zaprtem prostoru neprekinjeno spremljati prek SmartThings aplikacije[2]. Če kakovost zraka doseže stopnjo »slabo« ali »zelo slabo«, uporabnik prejme obvestilo in lahko prek SmartThings aplikacije vključi način čiščenja

Samsung z vizijo novega sveta

Samsung je predstavil tudi svojo vizijo o svetu, pri čemer se je osredotočil na teme, kot so kakovost zraka v zaprtih prostorih, trajnost in povezljivost. Evropejci namreč 90 % prostega časa preživimo v zaprtih prostorih[3], zato je kakovost zraka postala še pomembnejša.

Samsung je skupaj z organizacijo Project Etopia predstavil, kako delujejo ClimateHub TDM Plus rešitve. Z evropskim zelenim dogovorom, katerega cilj je reformirati obstoječi evropski energetski sistem v učinkovitega in integriranega, je potreben prehod na bolj trajnostne ogrevalne rešitve, kot so toplotne črpalke. Razvoj takšnih naprav je poleg uporabe napredne digitalne tehnologije, ki omogoča pametno povezljivost, najučinkovitejši korak naprej na poti k izboljšanju udobja ob hkratnem varčevanju z energijo – tako kratkoročno kot dolgoročno.

Samsung Climate Solution Day 2021

—–

[1] Omenjene vrste bakterij so Escherichia coli in Staphylococcus aureus. Certifikat izdal Intertek pod številko poročila RT20E-S0010-R, datum izdaje 17. april 2020.

[2] Potrebna sta Wi-Fi povezava in Samsung SmartThings račun. Se lahko razlikuje po trgu.

[3] Vir: Sarigiannis, D.A. (2013), »Združena ali večkratna izpostavljenost stresorjem za zdravje v zaprtih prostorih«, Svetovna zdravstvena organizacija.

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami.

Prejšnji članekNemčija postavila gnezdeca za brezdomce
Naslednji članekKako izbrati pravo vinsko vitrino?
Logo Samsung

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.