Ravna streha po sistemu Top Reflex

Ravna streha po sistemu Top Reflex je preizkušena rešitev za izvedbo klasičnih toplotno izoliranih ravnih streh brez obtežbe. Sestavljena je iz parne zapore, toplotne izolacije in dvoslojne bitumenske hidroizolacijske kritine. Odlikuje se po zanesljivosti, dobri toplotni zaščiti, robustnosti in majhni teži.

Pritrjevanje

Najbolj običajna oblika varovanja pred delovanjem vetra in horizontalnimi silami (zaradi temperaturnih sprememb) je mehansko pritrjevanje hidroizolacije v nosilno konstrukcijo. Manj pogost je lepljen sestav.

Parna zapora

Preprečuje prehajanje vodne pare iz notranjih toplih prostorov skozi nosilno konstrukcijo strehe v toplotno izolacijo. Praviloma se vgradi neposredno na nosilno podlago, pred toplotno izolacijo.

Toplotna izolacija

S toplotno izolacijo stavbnega ovoja dosežemo zmanjšanje toplotnih izgub in izboljšanje bivalnega udobja. Za ravne strehe Top Reflex je najprimernejši stiropor (EPS) s tlačno trdnostjo od 100 do 150 kPa, medtem ko XPS pa ni najboljša izbira, saj imajo te plošče pri višjih zunanjih temperaturah tendenco ukrivljanja. Nagib strehe, potreben za odvajanje meteorne vode, najlažje izvedemo z naklonskimi ploščami iz EPSa, priporočljivo v padcu 2%.

Hidroizolacija – bitumenska kritina

Za pokrivanje ravnih streh uporabljamo gibke in močne polimer-bitumenske trakove v dvoslojni izvedbi skupne debeline najmanj 8 mm. Za prvi hidroizolacijski sloj izberemo samolepilni trak (Izoself P3 ali P4). Drugi hidroizolacijski sloj, zaključni trak, je zgoraj posut s škriljevim lomljencem, ki ščiti bitumen pred UV sevanjem (Izoelast reflex P4, P5 ali P5 DIN) in ga varimo na predhodni sloj po celotni površini.

Sistem Top Reflex je v primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami membran bolj odporen na točo in različne mehanske obremenitve. Zagotavlja dolgotrajno zaščito stavbe brez škodljivih vplivov na okolje.

Sistem Top Reflex TI

  1. Izoelast reflex P5 DIN (premium varilni hidroizolacijski trak s sivim posipom)
  2. Izoself P3 (samolepilni hidroizolacijski  trak)
  3. Fragmat EPS 150 v naklonu 2 %, min 2 cm (toplotna izolacija)
  4. Fragmat EPS 150 v debelini 2 × 12 cm (toplotna izolacija)
  5. Bitalbit ALV plus (elastomerna parna zapora)
  6. Ibitol (bitumenski premaz)
  7. AB plošča (nosilna konstrukcija)
logo Fragmat
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Prejšnji članekV Nemčiji postavili prvo hišo, natisnjeno s 3D tiskalnikom
Naslednji članekPozor! Če tega pri avtomobilu ne rešite pravočasno in pravilno, boste plačevali dajatev
logo Fragmat
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.