Pustimo vlago zunaj in bivajmo zdravo

koop hidroizolacija

Nov trend v gradbeništvu je trajnostna gradnja, ki prinaša veliko koristi za okolje kot tudi za uporabnike stavb, saj je bivanje v takih objektih udobnejše, predvsem pa bolj zdravo. Vedno bolj je pomembno, kakšne gradbene materiale uporabljamo in kako energetsko varčni so.

Če želimo, da nas stavba dobro ščiti pred vsemi vplivi iz okolja (vodo, vlago, temperaturnimi ekstremi), moramo poskrbeti za to, da bo dobro izolirana.

Vlaga, ki prodre v notranjost stavbe namreč povzroča gnitje in razvoj plesni, ki je zdravju zelo škodljiva, poleg tega materiali hitreje propadajo, zaradi česar se poslabša tudi izgled stavbe. Ena izmed zahtevnejših faz pri novogradnjah ali sanacijah objektov je zato prav hidroizolacija.

Okolju prijazna hidroizolacija

koop hidroizolacija
Zanesljiva hidroizolacija ustvarja ugodne bivalne pogoje.

Hidroizolacijski materiali služijo kot končni pohodni sloj na zunanjih površinah (terase, balkoni, ravne strehe) ali pa kot hidroizolacijska prevleka pred polaganjem keramike (kopalnice, balkoni, terase, ravne strehe). Njihova uporaba je univerzalna tako za novogradnje kot tudi za sanacije oziroma adaptacije.

Na voljo je več različnih materialov oziroma rešitev. Če omenimo le ene, na primer hidroizolacijski premazi Acriflex, so zelo učinkoviti premazi, ki delujejo kot zapora pred vdorom vlage. Uporabljamo jih na ravnih strehah, kopalniških tleh, v garažah, kleteh ali na zunanjih površinah.

koop hidroizolacija
Velik izziv je izvedba kvalitetne hidroizolacije na zunanjih površinah, ki ostane popolnoma nezaščitena, izpostavljena UV-žarkom in temperaturnim ekstremom.

Za več informacij o Acriflex in ostalih hidroizolacijskih premazih, s katerimi boste kos vsem izzivom, obiščite spletno stran www.ekogradnja.si/hidroizolacijski-premazi/.

V primeru dodatnih vprašanj pa brez oklevanja pokličite strokovnjake za okolju in zdravju prijazne gradbene materiale na brezplačno telefonsko številko 080 73 07.

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Prejšnji članekKje parkirati pri UKC Ljubljana?
Naslednji članekPrvi televizorji s certifikatom za zmogljivosti igranja iger
logo koop

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.