Kje parkirati pri UKC Ljubljana?

Parkirišče pri UKC Ljubljana
Parkirišče pri UKC Ljubljana

Obisk zdravnika že sam po sebi predstavlja dovolj stresen opravek, ki pa se v določenih mestih le še potencira. Eden izmed njih je Univerzitetni klinični center v Ljubljani. Razlog za dodaten stres pa je pomanjkanje parkirnih prostorov in cena okoliških parkirišč. Ker se že več let ta težava neuspešno rešuje, lahko edino povzamemo možna parkirišča in ceno le-teh. Za nekoliko lažji, hitrejši in morda cenejši obisk zdravnika, smo pripravili seznam parkirnih možnosti v okolici UKC.

Nasvet, ki je v uporabi že več let

Nekdo vas pripelje, vi skočite iz avta, voznik pa išče prosto mesto. Sicer je grozno, da se moramo posluževati takih trikov, a ne gre drugače. Večina bolnišnic v sklopu UKC se drži ene izmed glavnih ulic in ima vsaj eno avtobusno postajo. Kljub težavnosti izvedbe takega trika za nekatere, pa vam omogoča hitrejši obisk zdravnika. Po drugi strani pa mora voznik še vedno parkirati.

Sosednje ulice

Največ obiskovalcev si zaradi visokih cen najprej ogleda okoliške ulice in išče prosto parkirno mesto. Včasih se najde, a največkrat ostanemo praznih rok. Veliko je odvisno od dneva in ure iskanja parkirišča.

Tu imamo dva nasveta in sicer:

  • Poskusiti ni greh.
  • Nujno preverite, če je plačljivo in plačajte.

Parkirna hiša Šentpeter

Tik med UKC in Polikliniko je parkirna hiša Šentpeter pod katero je tudi Mercator. V njej je 472 parkirnih mest, omogoča pa tako večdnevno, mesečno, letno najemnino ali urno parkirnino. Prav tako omogoča tudi nakup vrednostne kartice v vrednostih 100, 180, 190 in 405 evrov. Ob vsakem obisku se vam odšteje znesek časa parkiranja.

Cena za 1 uro: 2,00 € (vsaka nadaljnja ura: 2,50 €) – velja med 6:00 in 18:00

PH Šentpeter
PH Šentpeter

Parkirišče Klinični center

Na Jenkovi ulici 13 (po domače za Urgenco) se nahaja parkirišče, ki je nekoliko cenejše, a manjše kot parkirna hiša. Omogoča tudi mesečni najem, kar pride prav zaposlenim v okolici.

Cena za 1 uro: 1,50 € (med 6:00 in 14:00) –> 1,00 € (med 14:00 in 6:00)

Parkirna hiša Meksiko

Pred urgenco in nad trgovino Hofer stoji parkirna hiša Meksiko. Ima 522 parkirnih mest in je le lučaj stran od bolnišničnega sklopa. Prav tako omogoča tudi nakup vrednostne kartice v vrednostih 100, 180, 190 in 405 evrov. Ob vsakem obisku se vam odšteje znesek časa parkiranja.

Cena za 1 uro: 2,00 € (vsaka naslednja ura: 2,50 €) – velja med 6:00 in 22:00

PH Meksiko
PH Meksiko

Parkirna hiša Kapitelj

Na Parmovi ulici 53 stoji parkirna hiša Kapitelj, ki je že nekoliko dlje od UKC in Poliklinike. Ima 184 parkirnih mest, v isti hiši pa sta še Hofer in Interšpar. Omogoča tudi večdnevni, mesečni in letni najem.

Cena prvih 30 minut: 1,00 €
Cena do 1 ure: 2,00 € (vsaka naslednja ura: 2,50 €)

PH Kapitelj
PH Kapitelj

Parkirišče Železniška postaja

Ob železniški postaji in nasproti MIZŠ stoji veliko parkirišče, ki ponuja 600 parkirnih mest. Omogoča tudi mesečni in letni najem, do UKC pa potrebujete približno 10 minut hoje.

Cena do 1 ure: 1,20 €
Cena od 1 do 2 uri: 2,40 €
Cena od 2 do 5 ur: 4,00 €
Cena od 5 do 8 ur: 5,00 €
Cena od 8 do 12 ur: 6,00 €
Cena od 12 do 24 ur: 8,00 €

Parkirišče Železniške postaje
Parkirišče Železniške postaje
Prejšnji članekAvstralska vlada razkrila edinstven načrt
Naslednji članekPustimo vlago zunaj in bivajmo zdravo
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.