Prihranite na kurjavi in se grejte na biomaso!

Stari ogrevalni sistemi, ki so še vedno vgrajeni v večini domovanj po Evropi in Sloveniji temeljijo na gretju na kurilno olje. Včasih je takšno ogrevanje veljalo za nadstandardno. Danes pa se vedno bolj zavedamo, da je takšen način ogrevanja cenovno in energetsko potraten, ter da so stroški v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja zelo visoki. Cene kurilnega olja so v primerjavi s cenami izpred let veliko višje in takšni sistemi povzročajo ogromno preglavic njihovim uporabnikom. Problem so nihanja cen fosilnega goriva in tudi oddaljenost izvora, da o onesnaževanju sploh ne govorimo.

Cena električne energije je nevaren faktor pri ogrevanju domovanja!

Alternativne vrste ogrevanja so vedno bolj popularne, saj pomenijo avtomatsko ogrevanje in nič dela za uporabnika. Vedno bolj popularne toplotne črpalke so primerne za področja z milo klimo. Torej za tiste kraje, kjer zime ne dosežejo manj kot 0 stopinj Celzija. V krajih, kjer pa se pozimi doseže velik minus pa toplotna črpalka več ni prava izbira, saj ob delovanju vklopi vgrajene grelce in strošek porabe elektrike skokovito naraste. Zato je treba opozoriti na visoke račune elektrike, ki vas lahko čakajo ob napačni odločitvi, glede ogrevanja vašega domovanja. Toplotna črpalka je sicer udobna rešitev, a stroškovno vas lahko negativno preseneti.

 

Cene lesenih peletov so v zadnjih 2 letih padle in še bodo!

Zaradi velike površine gozdov, ki pokriva Slovenijo in tudi zaradi katastrofalnega žleda, ki se je zgodil lansko leto imamo v Sloveniji prekomerne količine lesa, ki ga je treba uporabiti. Les vsako leto znova zraste in spada med trajnostne lokalne energetske vire.  Cene peletov so pred 2 letoma dosegale približno 350 EUR na tono. Danes peleti prve klase že dosegajo cene 250 EUR na tono ali še manj.  Peleti obstajajo v več verzijah.  Peleti za domačo rabo so velikosti 6 mm. Za industrijsko rabo  pa se uporabljajo peleti velikosti 8 mm. Peleti v primerjavi z klasičnimi drvi pomenijo veliko bolj udobno rokovanje in enakomerni toplotni tok. V primerjavi z Oljem je na trgu peletov konkurenca in cene bodo na osnovi tega podatka verjetno v kratkem še dodatno padle!

 

Slovenski kotel Valher PK je prava izbira za gretje na lesene pelete

Izbira peletnega kotla ni težka, saj je kar nekaj ponudnikov, ki ustrezajo zahtevam Slovenskega Eko sklada.  Pri izbiri vam z veseljem svetujemo pri podjetju Valher d.o.o, ki je izdelalo Specialni peletni kotel Valher PK, ki je certificiran tako za Slovenski kot tudi Avstrijki eko sklad.  Izdelek Valher PK je na voljo v 3 izvedbah. Za manjša domovanja je odlična izbira PK20. Za večja domovanja je na voljo PK30. Za poslovne prostore pa je na voljo PK50. Sistem peletnega ogrevanja PK je plod Slovenskega znanja. Tako zalogovnik peletov, gorilnik, polž kot tudi ohišje kotla je narejeno v Selnici ob Dravi. Kupujmo Slovenske izdelke, podprimo Slovenska delovna mesta in hkrati zmanjšajmo stroške ogrevanja. Idealna rešitev za hiše in objekte, ki nimajo lastnega gozda, a se kljub temu želijo ogrevati na leseno biomaso.


Več informacij najdete na: www.VALHER.si

VALHER ogrevalna tehnika d.o.o. je specializirano podjetje za razvoj, konstrukcijo in izdelavo kotlov na biomaso za centralno ogrevanje.
http://www.valher.si/ | | | Spodnji Boč 32C, 2352

Prejšnji članekLesena okna Jelovica z 20% popustom in dodatno 25% do 50% eko subvencijo
Naslednji članekKaj potrebujte za lastno solarno elektrarno?

VALHER ogrevalna tehnika d.o.o. je specializirano podjetje za razvoj, konstrukcijo in izdelavo kotlov na biomaso za centralno ogrevanje.
http://www.valher.si/ | | | Spodnji Boč 32C, 2352

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.