Kaj potrebujte za lastno solarno elektrarno?

Prodajna cena električne energije pridobljene iz obnovljivih virov za gospodinjstva še vedno ni najbolj ugodna. Prav mala solarna elektrarna pa vam lahko pomaga pri občutnem zmanjšanju mesečnega računa za elektriko, še posebej na vikendih in podobnih objektih.

V nadaljevanju boste lahko našli informacije o tem, kaj morate imeti v mislih, če se odločite za lasten izvor energije.

Električno energijo iz sončne svetlobe pridobivamo z uporabo fotonapetostnih ali solarnih panelov. Bolj kot je sončna svetloba intenzivna in več kot je sončnih dni, več elektrike lahko proizvedemo – vendar ne pozabimo, proizvodnja je mogoča tudi v oblačnih dnevih. Koliko kvadratnih metrov solarnih panelov potrebujemo za proizvodnjo kilovature elektrike? Žal vam ne moremo ponuditi enotnega odgovora, saj je to popolnoma odvisno od letnega časa, delovnih ur, položaja in faktorja izkoriščenosti panela. Na področjih z več sonca (npr. obala) bo potrebnih manj panelov, medtem ko jih morate v notranjosti postaviti več.

Ocene in prihranki bodo različni od primera do primera, zato bi vas radi opomnili, da so izračuni in priporočila v spodnjem besedilu zgolj informativne narave. Preden se odločite za investicijo, obvezno naredite lasten izračun za vaše gospodinjstvo!

Proizvedeno elektriko lahko uporabljate neposredno, ali pa jo s pomočjo baterijskega sistema shranite za kasnejšo uporabo. Da bi proizvedeno elektriko sploh lahko izkoristili, morate uporabiti posebno napravo – razsmernik recimo, E-ast HPL5000 HighPower, ki ga postavite v bližino električnega števca ali pa na drugo primerno mesto.

Preberite dalje >>

info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Prejšnji članekPrihranite na kurjavi in se grejte na biomaso!
Naslednji članekV letu 2013 je les predstavljal polovico porabljenih obnovljivih virov energije v Sloveniji
info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.