Prednosti pilates žoge pri našem zdravju

Rear View Of Businesswoman Sitting On Fitness Ball Stretching Her Arms In Office
Photo by AndreyPopov on iStock

Ergonomski izdelki, kot so pilates žoge, so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni, saj se vse bolj zavedamo zdravega načina življenja. Tu imamo v mislih predvsem sedenje, saj veliko služb in opravil zahteva večurno sedenje. V poštev pride predvsem aktivno sedenje, ki ga omogočajo ravnotežne žoge oziroma pilates žoge. Zakaj bi moral vsak imeti doma tako žogo in kakšne prednosti prinašajo pilates žoge?

Prednosti pilates žog za naše življenje

Pilates žoga predstavlja odlično alternativo klasičnemu sedenju, saj zaradi svoje oblike in konstitucije spodbuja aktivno sedenje. Posledično je sprožena boljša drža, ki vpliva na zdravje hrbtenice in mišic po celem telesu. Tako sedenje izboljšuje moč in stabilnost našega jedra, kar bo pomenilo olajšanje vseh ostalih opravil v dnevu, ko se delovnik zaključi. Nenehno gibanje celotnega telesa povečuje prekrvavitev naših nogah in stopalih ter tako zmanjšuje občutek utrujenosti. Dobra drža pri sedenju pa dokazano vpliva tudi na izboljšanje zdravja in zmanjšuje možnost nastanka srčno-krvnih bolezni.

Katero pilates žogo izbrati?

Pri izbiri ergonomske žoge je potrebno biti pozoren na velikost in nosilnost. Večina pilates žog lahko zdrži nosilnost do 120 kilogramov. Ko pa govorimo o dimenziji žoge, je le ta pomembna, saj drugače ne bo prišlo do pravega izkoristka njene funkcije. Katero velikost žoge izbrati?

  • 65 cm diagonale: za nižje od 175 cm
  • 75 cm diagonale: za višje od 175 cm
Pilates žoga
Pilates žoga

Za lažjo uporabo je pilates žoga opremljena z ročajem, ki omogoča enostavno premikanje. Prav tako je žoga prevlečena s trpežno tkanino, ki ščiti žogo, samo sedenje pa postane še bolj udobno. Pilates žoga Corbridge je narejena iz 100 % poliestra, obdana s tkanino in na voljo v omenjenih dimenzijah. Z njo bo izboljšano zdravje, produktivnost in aktivnost pa bosta stopili na najvišji nivo.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekCadillac Celestiq navdušil kot luksuzna električna prihodnost
Naslednji članekAston Martin napovedal 770 milijonsko investicijo v svoje težave
Logotip
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Žiga Kastelic
info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.