Cadillac Celestiq navdušil kot luksuzna električna prihodnost

Cadillac Celestiq je navdušil ob svojem prvem prikazu
Cadillac Celestiq je navdušil ob svojem prvem prikazu Photo by on cadillac

Cadillac je javnosti pokazal svoj najnovejši koncept Cadillac Celestiq. Električni prototip naj bi v prihodnosti nadaljeval zgodbo modela Eldorado Brougham. V izdelavo bo stopil takoj, vozilo pa bo na voljo čez dve leti in bo po terencu Cadillac Lyriq drugi električni produkcijski model podjetja. Kako je videti novi Cadillac Celestiq?

Cadillac Celestiq bo povsem električni luksuz

Cadillac Celestiq bo nosila platforma Ultium, ki koncernu General Motors pomeni veliko. Uporabljajo jo že vozila Chevrolet in Hummer, kmalu pa tudi Honda. Za razliko od Hummerja, ki uporablja dve bateriji, je Lyriq uporabil le eno – z močjo 100 kWh. Enako naj bi uporabljal tudi Celestiq, a je to še pod vprašajem.

Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq Photo by on cadillac

Estetika je tista, ki si jo bo zapomnilo največ ljudi. Temno vozilo je bilo predstavljeno s svetlimi rdečimi LED lučmi, ki pa so pokazale le zunanjost. Notranjost je tista, ki je navdušila, saj je nismo videli še nikoli. Cadillac Celestiq bo vseboval pet LED zaslonov, med katerimi bo tudi neverjeten 140 centimetrov dolg zaslon na armaturni plošči. Vseboval bo tudi stekleno pametno streho, kot jo je poimenovalo podjetje GM, in tempomat Ultra Cruise.

Notranjost Cadillaca Celestiq
Notranjost Cadillaca Celestiq Photo by on cadillac

Cadillac Celestiq bo nadaljeval zgodbo podjetja

Kot so pojasnili pri Cadillacu naj bi Celestiq izražal kostumizacijo in rokodelstvo, ki je krasilo prve Cadillace, kot je Eldorado Brougham. Vozilo bo seveda super luksuzno, izdelovali pa ga bodo v tovarni v Michiganu. Spomnimo, da so vanjo vložili kar 80 milijonov evrov, Celestiq pa bo prvo produkcijsko vozilo po letu 1956, ki bo izdelano v tovarni.

A New World Standard: CELESTIQ | Cadillac

Prejšnji članekNajboljše ideje za športne aktivnosti na Koroškem
Naslednji članekPrednosti pilates žoge pri našem zdravju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.