Nastavljiva miza: Prednosti nastavljivih miz za vaše telo

Man Working On Computer At Standing Desk In Home Office
Foto: AndreyPopov iz iStock

Zdravstvene težave se lahko poslabšajo zaradi večurnega in neprestanega sedenja za računalnikom. Tisti, ki več ur na dan sedijo pri miru, imajo več možnosti za razvoj številnih obolenj, česar se človeštvo zaveda že skoraj sto let. V zadnjih letih tako vidimo vzpon vse večjega števila temeljnih elementov pisarne, ki so ustvarjeni za izboljšanje tega večurnega procesa. Eden izmed njih, morda celo najbolj pomemben, je miza. Kako lahko nastavljiva miza izboljša vse to?

Nastavljiva miza je boljša za naše zdravje

Dolgotrajno sedenje slabo vpliva na našo držo in razvoj številnih obolenj (sladkorna bolezen, kardiovaskularne težave,..). Da obdržimo pravilno držo in svoje zdravje potrebujemo dovolj gibanja in menjav položajev med sedenjem. Tu lahko na pomoč priskoči nastavljiva miza, za katero lahko sedimo v različnih položajih in stojimo. Prav slednje je tisto, kar v zadnjih letih predstavlja odličen in nadvse produktiven način dela.

Nastavljiva miza privarčuje denar

Zelo zabaven podatek prihaja iz Nemčije, kjer so nemška podjetja privarčevala kar 35 milijonov evrov zaradi odločitve in uporabe nastavljivih miz. Kako? Zaradi stalnega sedenja se je poslabšalo zdravje zaposlenih, znižala pa se je tudi njihova produktivnost. Ko so v pisarne vpeljali nastavljive mize so zaposleni na delo in z dela odhajali bolj zdravi, mirni in sproščeni.

Glavne prednosti nastavljivih miz

Da nekoliko skrčimo številne prednosti nastavljive mize, smo pripravili kratek seznam prednosti, ki jih prinaša:

  • izboljšanje produktivnosti in delovnega procesa
  • znižanje kroničnih težav
  • izboljšanje drže
  • preprečevanje mišične neaktivnosti
  • več udobja za delo
  • več zadovoljstva tistega, ki jo uporablja

Nastavljiva miza Nomad

Nastavljiva miza Nomad

Elektronsko višinsko nastavljiva miza vam omogoča poljubno nastavljanje višine. Če želite opravljati vaša opravila stoje ali sede, lahko to enostavno opravite z določanjem višine mize. S to mizo lahko preprosto ustvarite ergonomsko delovno okolje, tudi če je vaš prostor omejen. Nastavljiva miza Nomad je odličen pripomoček, ki bo izpolnil vse prej omenjene naloge. Pri kataloska-prodaja.si preverite široko ponudbo nastavljivih miz in ostalih pisarniških pripomočkov.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekSuša povzroča razpoke na stavbah
Naslednji članekTekstilni odpadki s srhljivo statistiko: samo v Sloveniji 10.000 ton tekstilnih odpadkov v 2021
Logotip
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Žiga Kastelic
info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.