Pogrešate okus koktajlov, a ne pijete alkohola? Poskusite (brez)alkoholni sladoled!

Različni koktajli na baru
Photo by KatieSik on iStock

Za vse, ki obožujete okus koktajlov, a ne pijete alkohola – veste, da obstaja brezalkoholni sladoled, ki ima okus po najbolj znanih koktajlih? In ponj se niti ne rabite zapeljati v tujino, saj ga proizvajamo v Sloveniji. Okusu koktajlev se tako ne rabite odpovedati, saj se nahajajo v najbolj priljubljeni poletni sladici.

Alkoholni sladoled

Alkoholni sladoled seveda ni nobena novost, saj ga lahko zlahka pripravimo z nekaj kapljicami alkohola. Rum punč na primer vsebuje, kot že samo ime namigne, določeno količino alkohola. Tudi nekateri drugi okusi že v svoji osnovi vsebujejo alkohol, saj je to narava recepta. Takega sladoleda pa posledično ne morejo uživati otroci in nosečnice.

Sadje in sladoled v kozarcih za koktajle

Alkoholni sladoled brez alkohola

Na srečo obstaja tudi alkoholni sladoled brez alkohola. Ali to ne pomeni, da imamo potem samo sladoled? Ja in ne. Imamo namreč sladoled, vendar z okusom po alkoholu. Bogati vonji in okusi znamenitih koktajlov so namreč ujeti v aromate, s katerimi lahko pripravimo brezalkoholne sladolede in koktajle. Po okusu se približajo svojim alkoholnim dvojčkom, vendar ne vsebujejo niti kapljice alkohola.

V kakšnih koktajlih lahko uživate?

Odlično vprašanje. Na voljo je 9 okusov, vse od znanih kombinacij, kot sta mojito in piña colada, do sladolednih klasikov, kot sta punč rum brez alkohola in malaga. Letošnjo novost predstavlja rok chéri, ki združuje najbolj slastno kombinacijo čokolade in češnje. Ta okus je tudi veganski, poleg tega pa so veganski tudi malaga, mojito in punč rum brez alkohola.

Trije kozarci Pina Colade
Photo by bhofack2 on iStock

Kje najdem ta (brez)alkoholni sladoled?

Brezalkoholne sladolede z okusom po znanih koktajlih proizvaja goriško družinsko podjetje Rokmar d. o. o. Njihove sestavine za pripravo sladoleda uporabljajo sladoledarji po celi Sloveniji in Evropi, organizirajo pa tudi tečaje za pripravo sladoleda, kjer se ga lahko naučite delati tudi sam.

logo rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekOd danes nižje cene goriv, a pozor na avtocestah in hitrih cestah
Naslednji članekSkrb za zdravje svojega doma prestavite v višjo prestavo
logo rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.