Podpisan aneks med Premogovnikom Velenje, HSE in Termoelektrarno Šoštanj

Generalni direktor HSE Blaž Košorok, predsednik Uprave Premogovnika Velenje (PV) Ivan Pohorec in direktor Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Peter Dermol so v četrtek, 17. julija 2014, podpisali aneks št. 2 k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije. Zaposlenim v Skupini Premogovnik Velenje je s tem zagotovljeno izplačilo plač in drugih prejemkov v skladu s kolektivno pogodbo.

Na osnovi določb, ki izhajajo iz aneksa, sta Premogovniku Velenje zagotovljena stabilno poslovanje in likvidnost do konca leta 2014, s tem pa tudi nemotena dobava premoga Termoelektrarni Šoštanj. Pred Premogovnikom Velenje je zahtevno obdobje, v katerem bo potrebno začeti intenzivno izvajati ukrepe, ki so zajeti v Načrtu finančnega in poslovnega prestrukturiranja Skupine Premogovnik Velenje. Ta načrt bo med drugim tudi izhodišče za določitev cene premoga v prihodnjih letih, torej tudi za nadomestni blok 6 po začetku njegovega delovanja.

Že minuli četrtek, 10. julija, je po desetdnevni spontani stavki ter pogajanji med predstavniki stavkajočih z Upravo PV, HSE in TEŠ prišlo do pisnega zagotovila, da bo takšen aneks podpisan najkasneje do 17. julija letos, zato so rudarji in ostali zaposleni v Skupini PV stavko zamrznili, s tem pa je steklo tudi delo v proizvodnem procesu. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.