Ovitki, ki zmanjšajo sevanje elektronskih in mobilnih naprav

Dansko podjetje RadiCover ApS, specializirano za izdelavo ovitkov za elektronske naprave z varovalnim učinkom pred sevanji, je pridobilo slovenskega distributerja. Podjetje Alterna Distribucija d.o.o. bo preko svojih partnerjev in prodajalcev ponujalo napredne ovitke za pametne telefone, tablice in otroške radijske varuške, ki zmanjšajo elektromagnetno sevanje naprav do 91 odstotkov.

Mobilno sevanje lahko povzroči različne bolezni, kot so glavobol, stres, depresija in rakava obolenja. Strokovnjaki svarijo pred dolgotrajno uporabo brezžičnih naprav, kot so mobilni telefoni, tablice in prenosniki. Povprečno evropsko gospodinjstvo že premore med 12 in 15 brezžičnih naprav, pri čemer naj bi njihovo število že leta 2022 preseglo 50.

Raziskave ugotavljajo, da že 558 ur uporabe mobilnega telefona – v našem življenju – podvoji tveganje za nastanek agresivnega in zelo smrtonosnega raka na možganih. Predvsem otroci in mladi so prek mobilnih naprav izpostavljeni intenzivnemu sevanju. Raziskave so pokazale, da absorbirajo kar do 60 odstotkov več sevanja, ki ovira njihov razvoj celic in imunskega sistema.

Poslanstvo podjetja RadiCover je zagotavljanje varnosti in zdravja ob uporabi brezžičnih elektronskih naprav. Vsi RadiCover izdelki uporabnikom zagotavljajo učinkovito zaščito pred elektromagnetnimi in mobilnimi sevanji.

Preizkusi s strani neodvisnih preskusnih laboratorijev, kot so CETECOM, Delta, BACL in Quietek, dokazujejo, da ovitki RadiCover za elektronske naprave lahko zmanjšajo količino elektromagnetnega sevanja, merjenega po metodah SAR ali OTA, do 91 odstotkov.

»Porabili smo veliko časa, da smo razvili, izdelali in preizkusili posebne izdelke proti sevanju. Izziv ni bil lahek, saj smo želeli doseči kar največje možno zmanjšanje mobilnega sevanja, hkrati pa čim manj vplivati na jakost signala antenskega sprejemnika naprave. Vsi ovitki RadiCover so ustrezno certificirani,« je povedal ustanovitelj in direktor podjetja RadiCover ApS Enrico Kaarsberg.

Membrane, ki blokirajo mobilno sevanje
Med izdelki, ki blokirajo in preusmerjajo elektromagnetno sevanje, ki ga med delovanjem oddajajo elektronske naprave, so najbolj priljubljeni ovitki za pametne telefone in tablice. Zahvaljujoč posebni zasnovi ovitka, ki sevanje preusmeri stran od glave in telesa uporabnika, je ob telefoniranju z zaprtim ovitkom sevanje zmanjšano kar za 86 do 91 odstotkov, pri čemer je jakost sprejema signala le malenkostno nižja.

Ista tehnologija membrane proti sevanju je uporabljena tudi v odejicah in torbicah, ki ščitijo pred elektromagnetnim sevanjem. Membrane med drugim vsebujejo kovinska vlakna, ki delujejo kot ščit med napravo in uporabnikom – in lahko zmanjšajo škodljivo sevanje naprave do 97 %. Ta vrsta membran se uporablja tudi v letalski in vesoljski industriji ter za delovna oblačila v okoljih s sevanji. Ovitki za telefone in tablice so dodatno izdelani še iz tkanine GORE-TEX®.

Ovitki za različne naprave in namembnosti

V Sloveniji so že naprodaj zaščitni ovitki RadiCover za pametne telefone (univerzalni in za pametne telefone proizvajalcev Apple ter Samsung), izdelani iz umetnega materiala, njihova priporočena prodajna cena pa znaša 29,90 evra (z DDV). Usnjeni ovitki za pametne telefone in ovitki za tablice stanejo 49,90 evra. Polovico manj, 24,90 evra pa je treba odšteti za večnamensko zaščitno vrečko, ki pred škodljivim sevanjem ščiti različne vanjo vstavljene naprave.

evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekSanacija vodovodnih cevi še ni bila tako preprosta
Naslednji članekSistem prezračevanja, ki prinaša velike prihranke
evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.